ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουρέιρα: 'Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης'

Φουρέιρα: 'Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης'

Όταν μου έγινε η πρόταση από το ΡΙΚ και την Κύπρο, φανταζόμουν ότι θα πάω να ζήσω κάτι μοναδικό. Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της Κύπρου στην φετινή Eurovision, Ελένη Φουρέιρα, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη έκπληξη και μεγάλη χαρά για την ίδια.

Η Ελένη Φουρέιρα, απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, μαζί με τον συνθέτη του τραγουδιού που ερμήνευσε για την Κύπρο, Άλεξ Παπακωνσταντίνου, τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο και τον ΓΔ του ΡΙΚ Μιχάλη Μαραθεύτη.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι «ήταν πάρα πολύ ωραία. Στην αρχή είχα λίγο άγχος, αλλά ήταν πάρα πολύ φιλικός, πάρα πολύ γλυκός, τα λόγια του ήταν πολύ συγκινητικά».

«Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ένας άνθρωπος με χιούμορ, πανέξυπνος. Μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το συμβόλαιο που έχει κάνει τώρα με την Sony η Ελένη Φουρέιρα ανέφερε ότι «είναι πολύ όμορφο όλο αυτό που έχει γίνει».

Εγώ, είπε, «είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν είμαι αχάριστη ποτέ στη ζωή μου και νοιώθω πολύ ευτυχισμένη για ό,τι καταφέραμε με την ομάδα του ΡΙΚ με τον Άλεξ στη Λισαβόνα. Μια μεγάλη νίκη», σημείωσε.

«Όλα είναι υπέροχα. Εγώ τα ζω. Θα συνεχίσω να δουλεύω πάρα πολύ. Μια συνεργασία με τη Sony παγκόσμια αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό βήμα. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Μακάρι», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν φανταζόταν ότι θα γίνει όλο αυτό απάντησε ότι «όταν μου έγινε η πρόταση από το ΡΙΚ και την Κύπρο, φανταζόμουν ότι θα πάω να ζήσω κάτι μοναδικό. Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης και όλοι θα ψάχνουν να αγοράσουν σημαίες της Κύπρου στην αρένα και να βλέπεις τη μισή αρένα με σημαίες της Κύπρου». Οπότε, πρόσθεσε, «ήταν μια μεγάλη έκπληξη και μια μεγάλη χαρά για μένα αυτό. Καταφέραμε τον στόχο».  

Σε ερώτηση αν θα ξαναπήγαινε στη Eurovision απάντησε ότι «ήταν μια ωραία εμπειρία. Δεν το κρύβω, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς οπότε αν με ρωτάς τώρα θα σου πω όχι».

«Αν με ρωτήσεις σε κανένα χρόνο μπορεί να μου έχει λείψει και μπορεί να σου πω ναι», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν το θεωρεί ηθική δικαίωση αφού το όνομα της προτάθηκε στο παρελθόν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά αυτό δεν έγινε είπε: «όχι δεν υπάρχει δικαίωση σ’ αυτό».

"`Ολα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Και φέτος η ζωή μου έφερε την Κύπρο μπροστά μου. Η Κύπρος με ήθελε φέτος και νομίζω ότι ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Οπότε δεν υπάρχει δικαίωση», ανέφερε.

Εγώ, πρόσθεσε η Ελένη Φουρέιρα, «νοιώθω πολύ όμορφα γι` αυτό που έχουμε κάνει. Έχω πει πολλές φορές ότι θα ήταν τιμή μου να εκπροσωπήσω τη Ελλάδα. Αλλά φέτος έγινε με την Κύπρο και νομίζω ότι ήταν γραφτό να γίνει έτσι».

Για την παρουσία της στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Κύπρου είπε ότι «ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Είχαμε ένα πολύ ωραίο μήνυμα να δώσουμε χθες και τραγουδήσαμε το Fuego».

Σε σχόλιο ότι χθες, στην Πορεία Υπερηφάνειας έδωσε το έναυσμα σε πολλούς νέους να εκφράσουν τη διαφορετικότητά τους απάντησε: «μεγάλη μου τιμή και χαρά».

«Αυτός είναι και ο στόχος μου. Αν μπορείς να επηρεάσεις κόσμο να μπορείς να τον επηρεάσεις θετικά. Πρέπει ο κόσμος να είναι ελεύθερος να λέει αυτό που θέλει», είπε.

Σε ερώτηση για την καλοκαιρινή της περιοδεία απάντησε ότι ξεκινάει στις 9 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Κληθείσα να πει πώς ένοιωσε πριν να βγει στη σκηνή του τελικού είπε ότι «πριν βγω έλεγα ‘Θεέ μου σε βλέπει μισό εκατομμύριο κόσμος, μην καταπιείς τη γλώσσα σου, μην πνιγείς, μην πέσεις’».

«Εκείνη την ώρα σου περνάνε όλες οι σκέψεις και λες, τώρα μην γίνει κάτι. Αλλά από την ώρα που πατάς το πόδι σου στη σκηνή, εγώ νομίζω τα ξεχνάς όλα και το μόνο που κάνεις είναι να απολαμβάνεις εκείνη την στιγμή», ανέφερε.

«Εγώ την απόλαυσα 100%», τόνισε.

Για την προετοιμασία που έγινε υπογράμμισε ότι «δουλέψαμε πάρα πολύ. Δεν γίνεται να πηγαίνεις σε κάτι τόσο σημαντικό, σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό και να έχεις δουλέψει λίγο. Είναι πολύ λάθος αυτό. Όταν παίρνεις ένα ρίσκο και για την καριέρα σου, αν  θέλεις και έχεις μια χώρα στην πλάτη σου, δεν μπορείς να είσαι μέτριος σ’ αυτό που κάνεις», είπε.

Νομίζω ότι όποιος δουλεύει σκληρά και πολύ ο κόσμος το καταλαβαίνει, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση τί κατά τη γνώμη της χρειάζεται η Eurovision απάντησε ότι «είναι ένας διαγωνισμός περίεργος και πολύ όμορφος ταυτόχρονα».

«Η Eurovision νομίζω θέλει πράγματα αυθεντικά πράγματα ωραία. Θέλει ανθρώπους με εμπειρία, να μπορούν εκείνη την ώρα να μεταδίδουν αυτό που έχουν μέσα τους στον κόσμο», είπε.

Γιατί, εξήγησε, «όπως και να έχει δεν είναι μια συναυλία, είναι ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός», προσθέτοντας ότι αυτό που μετράει είναι «εκείνα τα τρία λεπτά. Οπότε, εκείνα τα τρία λεπτά πρέπει να είσαι εκεί και να περάσεις στον κόσμο αυτό που θέλεις», είπε.

«Αυτό είναι η Eurovision. Ένα υπέροχο τραγούδι είναι η Eurovision. Ένα ωραίο μήνυμα είναι η Eurovision. Ένα ωραίο performance είναι η Eurovision. Φωτιά. Ο κάθε ένας έχει κάτι διαφορετικό να δώσει. Αυτό που θέλει να δώσει είναι την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν είχε αρκετή στήριξη από το ΡΙΚ απάντησε «πάρα πολλή».

«Εγώ συνεργάστηκα με το ΡΙΚ και λέω ‘Θεέ μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους’», είπε.

Πρόσθεσε ότι «δεν είχαμε ούτε μια στιγμή προβλήματα. Περνούσαμε πάρα πολύ ωραία. Είναι πολύ σημαντική ομάδα».

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν την επόμενη Eurovision να γίνεται στην Κύπρο απάντησε ότι «δεν το ξέρω αυτό καθόλου». Εγώ προσπάθησα να την φέρω, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν τα καταφέρουμε και ως δεύτερη θέση «θα γράψει ιστορία η Κύπρος».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να παρουσιάσει το διαγωνισμό απάντησε «δεν ξέρω καθόλου».

Ερωτηθείσα αν την ενοχλεί που η προσωπική της ιστορία που βγήκε από τα διεθνή ΜΜΕ είπε:  «Όχι, γιατί να μ’ ενοχλεί; Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμβεί αυτό».

«Προσπάθησα να δώσω την καλλιτεχνική μου παιδεία. Κι αυτό έκανα. Ως καλλιτέχνης», είπε απαντώντας σε άλλο σχόλιο δημοσιογράφου. Ως καλλιτέχνης, ανέφερε, «έχω στόχο να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ως καλλιτέχνης και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα δεν είναι πάντα μέρος της δουλειάς μου και δεν είναι κάτι που εγώ επιλέγω».

Κληθείσα να σχολιάσει δήλωση της φετινής νικήτριας ότι «κέρδισε το αυθεντικό», η Ελένη Φουρέιρα ανέφερε ότι «ο κάθε ένας περνάει ένα μήνυμα. Όταν αυτό το μήνυμα το πιστεύεις, πρέπει να το στηρίζεις πάντα στη ζωή σου. Εγώ θεωρώ ότι αυθεντικοί είναι όλοι, αυθεντική είναι η κάθε στιγμή στη σκηνή γιατί αν δεν είναι αυθεντική δεν φτάνεις εκεί που θα φτάσεις. Οπότε για να κέρδισε εκείνη σίγουρα ήταν αυθεντική. Φαντάζομαι και είμαι σίγουρη γι` αυτό. Και εμείς για να φτάσουμε εκεί που φτάσουμε σίγουρα ήμασταν πολύ αυθεντικοί και ο κόσμος το κατάλαβε».

«Εγώ ασχολούμαι με τη μουσική και ασχολούμαι με όλο αυτό που έχει γίνει, ότι όλη η Ευρώπη μιλάει για την Κύπρο και τηνχαρά και όλο αυτό που γίνεται με τη δική μου καριέρα μετά την Eurovision», ανέφερε. Όλα τα υπόλοιπα, είπε, «για μένα δεν έχουνε και καμία σημασία. Γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώσαμε και εγώ και η Νέτα, όταν κονταροχτυπιόμασταν. Ψυχολογικά».  Μπορεί, ανέφερε, «να εννοούσε κάτι άλλο εκείνη την ώρα και να είπε κάτι άλλο».

Άλεξ Παπακωνσταντίνου: Όταν η Ελένη άρχισε να τραγουδάει, κατάλαβα ότι «θα είναι κάτι το φανταστικό»

Από την πλευρά του ο συνθέτης του Fuego Άλεξ Παπακωνσταντίνου ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της Κύπρου φέτος στη Eurovision ότι «ήταν απλώς φανταστικά. Είναι κάτι περισσότερο απ’ ότι πίστευα ποτέ. Είμαι ευγνώμων».

Για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι είναι ένας πολύ όμορφος άνθρωπος και ότι είχαν μια πολύ χαλαρή ευχάριστη συζήτηση. Είμαι χαρούμενος που προσκλήθηκα να έρθω για να τον συναντήσω και που βρίσκομαι στην Κύπρο για πρώτη φορά μετά την Πορτογαλία.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο να γράψει κανείς ένα τραγούδι για την Eurovision, ότι υπάρχει μεγάλη πίεση, και ότι ο ίδιος δεν ανέμενε αυτό το αποτέλεσμα.

Για την πρώτη του συνάντηση με την Ελένη Φουρέιρα, ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι "πήγαμε στο στούντιο. Καθόμασταν ο ένας δίπλα στον άλλο και απλώς άρχισε να τραγουδάει λίγες γραμμές και απλώς κατάλαβα ότι `εντάξει, αυτό θα είναι κάτι το φανταστικό`».

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί ξανά με την τραγουδίστρια ο συνθέτης απάντησε ότι θα το ήθελε πολύ. «Ήδη καθόμασταν στο ξενοδοχείο στην Πορτογαλία και παίζαμε κάποια πράγματα, σχεδιάζαμε το επόμενο βήμα. Θα δούμε», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top