ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μια βραδιά αφιερωμένη στη 'μεγάλη» κυρία του Αττικού Αμπελώνα & τη «Χρυσή' Μαλαγουζιά Μάτσα!

Μια βραδιά αφιερωμένη στη 'μεγάλη» κυρία του Αττικού Αμπελώνα &  τη «Χρυσή' Μαλαγουζιά Μάτσα!

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, με έντονα αρώματα Μαλαγουζιάς και εκλεκτούς προσκεκλημένους, η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο της αμπελουργού – οινοποιού κας Ρωξάνης Μάτσα και τη Μαλαγουζιά Μάτσα.

 

Ένα κρασί που πρόσφατα απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης και που επάξια χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες Μαλαγουζιές που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αμπελώνας.
Ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου FUGA, στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 23 Μαΐου, υποδέχτηκε σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού κρασιού.

Μέσα από εγκάρδιες ομιλίες προβλήθηκε και τιμήθηκε το έργο και η συνεισφορά της Ρωξάνης Μάτσα στην προβολή και εξέλιξη του ελληνικού κρασιού, αλλά κυρίως η συμβολή της στη διάδοση της ποικιλίας μαλαγουζιά, δίνοντας έμφαση στην πολύχρονη και πλέον οικογενειακή σχέση με την οινοποιία Μπουτάρη και τους ανθρώπους της.

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της η κα Σταυρούλα Κουράκου, που χαρακτηρίζει την ποικιλία μαλαγουζιά ως «Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων» στο ομώνυμο βιβλίο της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Ρωξάνης. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για αυτήν ήταν ο κ. Ντίνος Στεργίδης (ιδρυτής της Vinetum), οι πολύ στενοί της φίλοι κα Άνν Κοκοτού (οινοπαραγωγός – Κτήμα Κοκοτού ) και κ. Θανάσης Παρπαρούσης (οινοπαραγωγός – Οινοποιία Παρπαρούση), οι οποίοι περιέγραψαν ο καθένας με το δικό του τρόπο συγκινητικές στιγμές και εμπειρίες με την μοναδική Ρωξάνη. Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος της οινοποιίας Μπουτάρη, τόνισε ότι η εμβληματική προσωπικότητα της Ρωξάνης ήταν καταλυτική στη δημιουργία των εκλεκτών κρασιών που μέχρι σήμερα παράγει το Κτήμα Μάτσα.

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τη γευστική δοκιμή κρασιών του αμπελώνα της Ρωξάνης στην Κάντζα και τις εντυπώσεις έκλεψαν τόσο η βραβευμένη Μαλαγουζιά (2017), όσο και οι παλαιότερες σοδειές 2003 και 2008. Επίσης, δοκιμάστηκαν τα χωρίς θειώδη του κτήματος: Syrah και Ροδίτης, καθώς και το ακυκλοφόρητο στην αγορά Σαββατιανό 2017.

Στην Κύπρο, τα κρασιά Μπουτάρη διανέμονται από την Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top