ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Υδάτων: Εισροή νερού για ανάγκες τριών ημέρων – Δύσκολο καλοκαίρι

Τμήμα Υδάτων: Εισροή νερού για ανάγκες τριών ημέρων – Δύσκολο καλοκαίρι

Μπορεί σε πολλές περιοχές της Κύπρου να έβρεξε τις τελευταίες ημέρες, όμως η βροχή δεν ήταν τόσο ικανοποιητική έτσι ώστε να προσφέρει μεγάλα ποσοστά αποθεμάτων νερού στα φράγματα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και το χαλάζι που έριξε τη Δευτέρα (04/06) στις ορεινές περιοχές της Κύπρο το μόνο που προκάλεσε είναι κυρίως οικονομική ζημιά στους γεωργούς. Από την άλλη, σε ότι έχει να κάνει με την εισροή του νερού στα φράγματα λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημέρων, αυτή είναι ναι μεν καλή, αλλά όχι για να καλύψει ανάγκες αρκετών ημέρων.

Ο Πρώτος Τεχνικός Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Φαιδρός Ρουσής, μιλώντας στο ThemaOnline μας επεσήμανε πως οι βροχές των τελευταίων ημέρων θα καλύψουν ανάγκες μόνο για τέσσερις ημέρες.

'Σε ό,τι αφορά την πληρότητα δεν έχει διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες ημέρες. Είχαμε μια καλή εισροή στα φράγματά όσο αφορά της άρδευση’ μας εξήγησε ο κ.Ρουσής. Μάλιστα μας είπε 'πολύ απλά οι γεωργοί μας δεν θα ποτίσουν για ελάχιστες μέρες'.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από το νερό που πήραμε από τις βροχές, καλύπτουμε τις καταναλώσεις μας για λίγες ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εισροή νερού στα φράγματα γύρω στις 600 χιλιάδες κυβικά μέτρα

Σε ερώτησή μας αν υπήρξε έλλειψη νερού και άλλες χρονιές ο κ. Ρουσής μας ανέφερε πως το 2008 είχαμε το ίδιο σκηνικό σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Πάντως ο κ. Ρουσής εξέφρασε τον προβληματισμό του με το τι θα γίνει του χρόνο αν δεν υπάρχει κάλος χειμώνας.

Όπως σημείωσε, είναι η τρίτη χρονιά που υπάρχει ανομβρία. Το καλοκαίρι προβλέπεται να είναι δύσκολο καθώς με την αύξηση της θερμοκρασίας τα αποθεματικά νερού θα λιγοστεύουν ακόμη πιο πολύ.

Τέλος να αναφέρουμε πως η ποσότητα των αποθεματικών νερού στα φράγματα μέχρι την Δευτέρα 04 Ιουνίου, αγγίζει μόλις το 22,3 τοις εκατό.

Δείτε την πληρότητα των φραγμάτων των τελευταίων ημερών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top