ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για το Κυπριακό στον ΟΗΕ – Ερώτηση για απεσταλμένο και αποφυγή απάντησης

Συζήτηση για το Κυπριακό στον ΟΗΕ – Ερώτηση για απεσταλμένο και αποφυγή απάντησης

Στιχομυθία για το Κυπριακό περιλάμβανε η τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έγινε τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, από τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Stéphane Dujarric, δημοσιογράφος, αναφερόμενος σε δήλωση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ρωσίας κ. Vassily Nebenzia, Πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούνιο, ότι δεν πιστεύει να υπάρξει, έστω και προσωρινός, απεσταλμένος στην Κύπρο, αν δεν συμβούν κάποια πράγματα σε πολιτικό επίπεδο, ζήτησε διευκρινήσεις για το πού βρίσκεται το θέμα αυτό.

Απαντώντας ο κ. Dujarric ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα ανακοινώσουν οτιδήποτε όταν αισθάνονται ότι η κατάσταση είναι έτοιμη.

«Στην Κύπρο, τα περισσότερα θέματα που χειριζόμαστε είναι ευαίσθητα και περίπλοκα και δεν πρόκειται να μιλήσω για το μέλλον, λέγοντας εάν και πότε θα το ανακοινώσουμε».

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο Γενικός Γραμματέας προσπάθησε να στείλει Ειδικό Απεσταλμένο στην Κύπρο τον κ. Jean-Marie Guéhenno, αλλά απερρίφθη με την αιτιολογία ότι προέρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Dujarric τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις που πιθανόν να είχαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Είναι προφανής η απάντηση, ανέφερε, πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα προτείνουν απεσταλμένο ή διαμεσολαβητή ή διαπραγματευτή μεταξύ των μερών, αν και τα δύο μέρη δεν συμφωνούν για το συγκεκριμένο άτομο. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για τον κ. Guéhenno.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top