ΕΛΛΑΔΑ

Tουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά μετά τις απειλές για τους 8 αξιωματικούς

Tουρκικά F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά μετά τις απειλές για τους 8 αξιωματικούς

Στο «κόκκινο» ξανά η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, καθώς μετά τις απειλές Ερντογάν για απαγωγή των 8 αξιωματικών, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα ένα σχηματισμός τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 10:35.

Το ένα ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις νήσους Μαύρα και Λεβίθα στα 27.00 πόδια.

Στη συνέχεια στις 10:49 πραγματοποίησαν υπερπτήση ξανά πάνω από τη νήσο Μαύρα στα 27.000 πόδια και βγήκα από τον εθνικό μας εναέριο χώρο στις 10:45.

Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 στις 10:45 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια. Στη συνέχεια στις 10:50 πάνω από τη Μαύρα  και στις 10:59 η προκλητικότητα τους ξεπέρασε κάθε όριο, αφού οι Τούρκοι πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 26.000 πόδια. Στις 11:03 και το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 εξήλθε του εθνικού μας εναερίου χώρου.  

Ο χάρτης των παραβιάσεων

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top