ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη καμπάνιας για μη χρήση πλαστικών σακούλων - Πότε θα αρχίσουν να χρεώνονται και πόσα

Έναρξη καμπάνιας για μη χρήση πλαστικών σακούλων - Πότε θα αρχίσουν να χρεώνονται και πόσα

'Εναρξη καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για μη χρήση πλαστικών σακούλων στις 7 Ιουνίου.

Από 1η Ιουλίου και στην Κύπρο, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης θα χρεώνονται προς 5 σεντς έκαστη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την έναρξη της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών θα κηρύξουν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ιερόθεος Παπαδόπουλος σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ώρα 11 το πρωί, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, την Παρασκευή 8 Ιουνίου η αντιπροσωπεία και ο Δήμος Στροβόλου διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο με πολίτες και ενδιαφερόμενους φορείς με τίτλο: "Κλείνοντας τον κύκλο των πλαστικών."

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο δήλωσε πως "η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, θα μοιράσει 28,500 τσάντες για ψώνια φτιαγμένες από λινάτσα (jute) σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου. Οι τσάντες αυτές, που θα διανεμηθούν από τώρα μέχρι τον Αύγουστο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Είναι μια μικρή, συμβολική κίνηση που θέλει να ενθαρρύνει τον κόσμο να αλλάξει συνήθειες και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Δήμαρχος Στροβόλου δήλωσε πως "ο Δήμος Στροβόλου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο για τη διανομή 28,500 τσαντών. Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία μας υποχρεώνει στην αλλαγή συνηθειών, στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής χωρίς τις πλαστικές σακούλες. Είμαι σίγουρος ότι οι δημότες του Στροβόλου θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή».

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται ευρύτερα στο πλαίσιο της νέας πανευρωπαϊκής στρατηγικής για τα πλαστικά που εξήγγειλε τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη. 70% των απορριμμάτων που σήμερα μολύνουν τις θάλασσες είναι από πλαστικό και αν δεν κάνουμε κάτι μέχρι το 2050 στους ωκεανούς θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια.

Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, πριν λίγες μέρες η Επιτροπή κατέθεσε προτάσεις για τον περαιτέρω περιορισμό των πλαστικών ειδών μιας χρήσης – πέρα από τις σακούλες, οι προτάσεις καλύπτουν αντικείμενα όπως τα καλαμάκια, οι αναδευτήρες, τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα κλπ. Ο απώτερος στόχος είναι το 2030 να διατίθενται πλέον μόνο ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες στην αγορά της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top