ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ: Φθίνει η παραγωγικότητα, κατηφορίζει η ανταγωνιστικότητα

ΣΕΚ: Φθίνει η παραγωγικότητα, κατηφορίζει η ανταγωνιστικότητα

Το κατρακύλισμα της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας οφείλεται, ανάμεσα σ’ άλλα, και στο ότι η βελτίωση της παραγωγικότητας εδώ και χρόνια βρίσκεται στα αζήτητα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΕΚ.

Διαχρονικά, σημειώνει η συντεχνία, το πολιτικό σύστημα δεν ασχολείται καθόλου με την παραγωγικότητα, η οποία μόνιμα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και δεν συγκρίνεται ευνοϊκά με τους ευρωπαϊκούς δείκτες.
 
«Ούτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ούτε οι εργοδότες επέδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να εκπονήσουν πολιτικές και προγράμματα για τη βελτίωση της εθνικής παραγωγικότητας», σύμφωνα με τη συντεχνία.
 
Η ΣΕΚ υποστηρίζει πως η ανταγωνιστικότητα θα βελτιωθεί κυρίως μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας, την οποία η συντεχνία θεωρεί ως την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας, λόγω του ότι βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.
 
«Δυστυχώς ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Βουλή, (γιατί κάποιες φορές το θέμα έφθασε και κοντά της), ούτε και οι εργοδότες επέδειξαν την πρέπουσα ευαισθησία για τη χαμηλή παραγωγικότητα. Οι τελευταίοι μάλιστα αποδεικνύουν καθημερινά πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών τους», προσθέτει.
 
Όσον αφορά την παραγωγικότητα, αναφέρει πως «με διάφορα προσχήματα και ψεύτικες αιτιάσεις και δικαιολογίες, την άφησαν στα αζήτητα και κάθε φορά που οι δείκτες κάνουν βουτιά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top