ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι νέοι δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση για μείωση δυστυχημάτων

Οι νέοι δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση για μείωση δυστυχημάτων

Οι νέοι είναι η λύση του προβλήματος για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, δηλώνουν Κύπριοι νέοι.

Ομάδα Νέων του Κέντρου Νεότητας Αγρού συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Στρασβούργο μεταξύ 1-2 Ιουνίου με το εργαστήρι ‘Working together for SAFER ROADS in the EU’, το οποίο επικεντρώθηκε στην καλλιέργεια κουλτούρας για την Οδική Ασφάλεια.

Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων συμμετείχαν 8000 νέοι από όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων 179 Κυπρίων, μετά από επιλογή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση , οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για τις πρωτότυπες μεθόδους και εργαλεία που εφαρμόστηκαν στο εργαστήρι, το οποίο διαπίστωσε ότι οι «νέοι δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση του προβλήματος στην προσπάθεια για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων».

Η ομάδα νέων του Κέντρου Νεότητας Αγρού, μέσω διαπολιτισμικού διαλόγου και διαδραστικών μεθόδων μη τυπικής μάθησης, επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στις χώρες της Ευρώπης, με σκοπό τη δημιουργία ευρωπαϊκών πολιτικών για την καλλιέργεια κουλτούρας οδικής συνείδησης στους νέους.

Παράλληλα, μέσω πρωτότυπων εκπαιδευτικών εργαλείων που εξειδικεύονται στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις για τις θεματικές: χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης, ορθή χρήση του προστατευτικού κράνους, κατάποση αλκοόλ πριν από την οδήγηση, τακτικός έλεγχος και ορθή επιλογή ελαστικών και γνώση και εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top