ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έκλεψαν» Κύπριους με το που πάτησαν το πόδι τους στη Ρουμανία- «Συγγνώμη, είναι ντροπή» - Θέμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς -VIDEO

«Έκλεψαν» Κύπριους με το που πάτησαν το πόδι τους στη Ρουμανία-  «Συγγνώμη, είναι ντροπή» - Θέμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς -VIDEO

Ο τίτλος, με τον οποίο περιγράφεται το περιστατικό σε αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου δεν ανήκει σε εμάς αλλά σε συναδέλφους στην Βαλκανική χώρα, περιγράφοντας την «περιπέτεια» συμπατριωτών μας σε αεροδρόμιο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, δύο Κύπριοι, αφού πρώτα αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο (το 783) που θα τους μετέφερε στην πόλη, αγοράζοντας και δύο κάρτες (μετ’  επιστροφής). Πέρασαν από το ακυρωτικό μηχάνημα (αναφέρεται σαν RATB), 'κτύπησαν' τις κάρτες, άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο και κάθισαν στις θέσεις τους.

Δυστυχώς, όμως, τα εισιτήρια δεν ακυρώθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να μπουν ελεγκτές στο λεωφορείο και να τους επιβάλουν πρόστιμο 50 ευρώ (ενώ το πρόστιμο είναι 50 λέι, δηλαδή 10,75 ευρώ).

Μάταια προσπαθούσαν οι Κύπριοι να εξηγήσουν στους ελεγκτές ότι 'κτύπησαν' τα εισιτήρια στο μηχάνημα, ενώ το ίδιο έκαναν και συνεπιβάτες τους στο λεωφορείο. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μηχάνημα διαθέτει μόνο οδηγίες στα ρουμάνικα και οι ελεγκτές δεν μιλούσαν καθόλου αγγλικά.

Αφού, λοιπόν, τους κατέβασαν από το λεωφορείο και έλαβαν το άδικο πρόστιμο, ξέσπασε ένας σάλος, με το ρεπορτάζ να μεταδίδεται σε εκπομπές, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου απολογούνταν στους δύο Κύπριους, λέγοντας τους: «Συγνώμη που μόλις πατήσατε το πόδι σας στη χώρα μας σας έκλεψαν, αυτό που γίνεται είναι ντροπή». Παρουσιάζεται, ακόμη, και δήλωση των  συμπατριωτών μας που ανέφεραν: «Μετανιώσαμε που ήρθαμε σε αυτή την χώρα».

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται αναφέροντας ότι είναι κρίμα τέτοια περιστατικά να αμαυρώνουν την φιλοξενία των Ρουμάνων στους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην χώρα για να περάσουν τις διακοπές τους.

Δείτε το VIDEO ενός από τα ρεπορτάζ:

https://www.youtube.com/watch?v=5qztD9J9kfs&feature=youtu.be

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top