ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΙΑ-ΠΡΑΙΤΩΡΙ: Έκαψε 10 εκτάρια - Κακόβουλη ενέργεια βλέπει η Πυροσβεστική

ΦΩΤΙΑ-ΠΡΑΙΤΩΡΙ: Έκαψε 10 εκτάρια - Κακόβουλη ενέργεια βλέπει η Πυροσβεστική

Κατασβέστηκε πλήρως, γύρω στις 11 το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (6/6) σε δύσβατη περιοχή του χωριού Πραιτώρι, στα όρια των κοινοτήτων Πάφου και Λεμεσού.

Η φωτιά λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατευθύνθηκε προς το χωριό Άρσος της Λεμεσού, καίοντας έκταση 10 εκταρίων άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν δυνάμεις της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας και του Τμήματος Δασών.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας,  η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το σημείο όπου είχε σταματήσει περσινή πυρκαγιά, σε μια δύσβατη περιοχή με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή παρέμειναν στη διάρκεια της νύκτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυρσοβεστικής, Ανδρέας Κεττής, σημείωσε ότι η Υπηρεσία βλέπει κακόβουλη ενέργεια πίσω από την πυρκαγιά.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο κ. Κεττής εξήγησε ότι είναι τόσο δύσβατη η περιοχή που αποκλείει ενδεχόμενο φυσικού ξεσπάσματος.

Έκανε, τέλος, έκκληση προς τον κόσμο να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία ξέρει για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και για άλλα περιστατικά.

*Φωτογραφία Αρχείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top