ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Υγείας: «Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για ασθενείς άνω των 181,2 κιλών» 

Υπουργείο Υγείας: «Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για ασθενείς άνω των 181,2 κιλών» 

«Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Κύπρο, λόγω του εξαιρετικά μικρού αριθμού περιστατικών που αντιμετωπίζονται, δεν υπάρχει, ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα, ασθενοφόρο που να πληροί τις προδιαγραφές για μεταφορά ασθενών με μεγαλύτερο των 181,2 κιλών βάρος, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε δημοσίευμα στον Τύπο, στο οποίο καταγγέλλεται ότι ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να μεταφέρει ασθενή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η Ελλάδα και η Ιταλία δεν διαθέτουν κανένα, η Αγγλία διαθέτει μόνο δύο, η Αμερική και η Αυστραλία μόνο τέσσερα», προσθέτει.

Το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο επί καθήκοντι ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ζήτησε από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων να μεταφέρει ασθενή με νοσογόνο παχυσαρκία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του από Εντατικολόγο.

«Ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν πάνω από 200 κιλά και πλατύς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μεταφορά του στο φορείο του ασθενοφόρου. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του κατασκευαστή των ασθενοφόρων, αυτά μπορούν να μεταφέρουν βάρος μέχρι 181,2 κιλά. Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, εάν επιχειρηθεί η μεταφορά ασθενούς με βάρος που υπερβαίνει το καθορισμένο, συντρέχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού του», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι με βάση τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων εισηγήθηκε, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας του ασθενούς, αλλά και με γνώμονα την ασφάλειά του, τη μεταφορά Εντατικολόγου, έτσι ώστε ο ασθενής να εξεταστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Στη συνέχεια, και χωρίς να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, κλήθηκε ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο και μετέφερε τον ασθενή στη Λευκωσία, με δική του ευθύνη. Είναι λυπηρό κάποιοι να προβαίνουν σε καταγγελίες και να εγείρουν θέμα εκ του μη όντως, εκμηδενίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημειώνει.

Αναφέρει, τέλος, ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το έργο που επιτελείται από αυτήν αναγνωρίζεται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ως εξαίρετο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top