ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΦΗΣ γιορτάζει 15 χρόνια προσφοράς!

Η ΑΦΗΣ γιορτάζει 15 χρόνια προσφοράς!

Η ΑΦΗΣ κλείνει φέτος 9 χρόνια λειτουργίας, 9 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία. Επ’ ευκαιρία αυτής της επετείου, ο Οργανισμός παρουσίασε τους στόχους και τα επιτεύγματά του σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στη Λευκωσία.

 

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής και πολλοί άλλοι. Κατά τη σημερινή διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα εξής κύρια στοιχεία για την ΑΦΗΣ.

Η ΑΦΗΣ αποτελεί το μόνο αδειοδοτημένο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών ξηρού τύπου, βάρους μέχρι 2 κιλά. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οργανισμός και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Ιδρύθηκε από το ΚΕΒΕ και τους υπόχρεους οργανισμούς – εισαγωγείς μπαταριών. Σήμερα, εκπροσωπεί 203 Μέλη, εκ των οποίων οι 12 είναι και Μέτοχοι του Συστήματος.

Μέχρι το τέλος του 2017, ο Οργανισμός τοποθέτησε σχεδόν 4000 κάδους για τη συλλογή μπαταριών και ανακύκλωσε 352 τόνους μπαταριών, περίπου 20,000,000 μπαταρίες. Επίσης, επένδυσε στην επικοινωνία €1,213,800, συμβάλλοντας με διάφορους τρόπους και μέσα, στην ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία μας. Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι δυσκολίες αυτές να ξεπεραστούν.

Απώτερος στόχος του Οργανισμού είναι η επίτευξη του στόχου του 45% ποσοστού ανακύκλωσης των μπαταριών που εισέρχονται στην κυπριακή αγορά. Ο στόχος αυτός δεν είναι μόνο στόχος της ΑΦΗΣ αλλά αποτελεί και τον εθνικό στόχο του κράτους για την ανακύκλωση των οικιακού τύπου μπαταριών.

Η ΑΦΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το κοινό που συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών, όλους όσους φιλοξενούν κάδους της ΑΦΗΣ στα υποστατικά τους καθώς και όλους όσους συνεργάζονται με τον Οργανισμό για την επίτευξη των στόχων του. Παράλληλα, ο Οργανισμός θα ήθελε να διαβεβαιώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά του για επιτυχία σε κάθε τι που αναλαμβάνει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top