ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σκληραίνει ο νόμος για τους παιδεραστές – Ποινές και αδικήματα

ΚΥΠΡΟΣ: Σκληραίνει ο νόμος για τους παιδεραστές – Ποινές και αδικήματα

Νομοσχέδια κατατέθηκαν στη Νομική Υπηρεσία που αφορούν ποινές κάθειρξης μέχρι και 25 χρόνια για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος») τα νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατατέθηκαν τον Απρίλιο και με την ολοκλήρωση του νομοτεχνικού ελέγχου θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και έπειτα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επί τούτου γίνεται δρακόντειος ο νόμος για τους παιδεραστές επειδή απουσιάζει προς το παρόν ο αποτρεπτικός παράγοντας, τα αδικήματα βρίσκονται σε έξαρση, ενώ υπάρχει διάσταση ανάμεσα στο ύψος των ποινών που προβλέπονται σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα με ποινές που προβλέπονται σε σχετικές νομοθεσίες.

Συγκεκριμένα, η ποινή για το αδίκημα της αιμομιξίας αυξάνεται από 14-20 χρόνια φυλάκισης, ενώ σε περίπτωση που το θύμα είναι κάτω των 18 η ποινή αυξάνεται σε 25 χρόνια.

Ακόμα, απαγωγή προσώπου ηλικίας κάτω των 16 ετών συνεπάγεται ποινή 10 ετών φυλάκισης, ενώ άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας αυξάνεται από 5-15 χρόνια. Σε περίπτωση που το θύμα είναι ανήλικο το όριο της ποινής αυξάνεται στα 20.

Άσεμνη επίθεση εναντίον άντρα θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από μέχρι πέντε χρόνια σε μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης, ενώ σε περίπτωση που το αδίκημα στρέφεται εναντίον ανήλικου η φυλάκιση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χρόνια.

Εξάλλου, η διαφθορά γυναίκας ηλικίας 13-16 χρόνων η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης είναι από 3-20 χρόνια.

Κακούργημα αντί πλημμέλημα θα θεωρείται η συνουσία μεταξύ ανδρών ηλικίας 13-17 ετών και θα τιμωρείται με 3-20 χρόνια φυλάκισης.

Επίσης, άσεμνη πράξη θα τιμωρείται με 2-7 χρόνια φυλάκισης, ενώ αν το θύμα είναι κάτω των 13 η ποινή αυξάνεται στα 10.

Τέλος, οι ανήθικες προβολές προτείνεται όπως η χρηματική ποινή αυξηθεί στις 10.000 ευρώ και μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top