ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πιο ενοχλητικούς... επισκέπτες του καλοκαιριού, με απλά βήματα!

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πιο ενοχλητικούς... επισκέπτες του καλοκαιριού, με απλά βήματα!

Το καλοκαίρι συνοδεύεται από θάλασσα, ήλιο αλλά και ενοχλητικούς ιπτάμενους επισκέπτες οι οποίοι έχουν την τάση να μας χαλάνε τον ύπνο και… όχι μόνο.

 

Ο ανεπιθύμητος αυτός επισκέπτης βρίσκει κάθε χρόνο τον τρόπο να κάνει αναπόφευκτα αισθητή την παρουσία του αφήνοντας το δέρμα μας ερεθισμένο. 

Είτε κάθεστε στη βεράντα σας, είτε χαλαρώνετε κάνοντας μια απολαυστική βόλτα, είτε κοιμάστε καταλήγετε να είστε στόχος κουνουπιών. Έρχονται αθόρυβα ή επιθετικά και επιμένουν στον αρχικό τους στόχο.
Εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε απλούς τρόπους για να βγείτε νικητές αυτό το καλοκαίρι:

1. Ακολουθήστε το κατάλληλο... dress code!

Μην φοράτε σκούρα ρούχα.  Τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα που «δεσμεύουν» τη θερμότητα καθώς και από ρούχα με λουλουδάτα σχέδια. Επιλέξτε ρούχα που σας κρατούν δροσερούς και προτιμάτε ρούχα με μακριά μανίκια και άνετα παντελόνια τις δροσερές βραδινές ώρες.

2. Επιλέξτε τα σωστά εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα!

Προτιμήστε εκείνα που εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και είναι ασφαλή. Μια σειρά με προϊόντα που προστατεύουν αποδεδειγμένα και είναι εύκολα στη χρήση, είναι αυτή της Vapona, όπως το Vapona Protect Sticks, που προστατεύει από κοινά κουνούπια, κουνούπια τίγρης και σκνίπες, και είναι ιδανικό και για εξωτερικούς χώρους, όπως βεράντες, κήπους και camping, με διάρκεια έως ένα μήνα και το Vapona Ασπίδα, εντομοκτόνο σε μορφή spray για εξωτερική χρήση που είναι ιδανικό για τη βεράντα και τον κήπο.

3. Περιποιηθείτε τον κήπο σας

Τα κουνούπια γίνονται ακόμη πιο δραστήρια σε θαμνώδεις περιοχές, αφού βρίσκουν καταφύγιο στην πυκνή βλάστηση, στις φυλλωσιές κ.λπ. Γι’ αυτό κουρεύετε τακτικά το γρασίδι (μία ή δύο φορές την εβδομάδα), καθώς και τις φυλλωσιές. Επίσης, να ποτίζετε τακτικά τις πρωινές ώρες και φροντίστε να μη μένει στο έδαφος πολλή υγρασία.

4. Καταστρέψτε τις εστίες τους

Οποιαδήποτε επιφάνεια με στάσιμο νερό μπορεί να γίνει μια… υπέροχη φωλιά όπου τα κουνούπια θα γεννήσουν τα αυγά τους. Μην αφήνετε, λοιπόν, ποτέ κουβάδες και άλλα δοχεία με νερό στα μπαλκόνια σας και φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας τόσο όσο χρειάζεται για να μην τρέξει νερό στα πιατάκια κάτω από τις γλάστρες.

5. Bάλτε σε λειτουργία ανεμιστήρες εντός και εκτός σπιτιού

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, ο οικονομικός αυτός τρόπος, εκτός από το να μας δροσίζει, μπορεί και να μας προστατεύσει αφού τα κουνούπια αποφεύγουν να πετάνε σε έντονα αέρια ρεύματα. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε όπως και ο ιδρώτας αποτελούν κύριες ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια. Κρατώντας το δέρμα μας δροσερό και τον χώρο μας αερισμένο είναι ένας εύκολος τρόπος να αποτρέψουμε αποτελεσματικά τις ορέξεις τους.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και πείτε τέλος στον ανεπιθύμητο επισκέπτη του φετινού καλοκαιριού!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top