ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες

Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες

Θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 41 βαθμούς Κελσίου θα έχουμε το Σαββάτο με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου να προειδοποιεί.

Έπειτα από προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα για υψηλές θερμοκρασίες που θα καταγραφούν στις, 9 Ιουνίου 2018, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας καλεί το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα άνω των 65 ετών, οι εγκυμονούσες, τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να:

- Αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.

- Προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.

- Αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

- Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.

- Χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συστήματα κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα.

- Κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Οι γονείς μπορούν να ζητούν οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.

- Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, συνίσταται να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τη χρονική περίοδο για την οποία εκδόθηκε προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και να παρακολουθούν τα ΜΜΕ για περαιτέρω ανακοινώσεις που πιθανόν να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα εάν παραστεί ανάγκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top