ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σωτήρα -  Δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Σιλά  

 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σωτήρα -  Δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Σιλά   

ε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 08/06 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού, καθώς μετά τις πυρκαγιές σε Βουνί και Σωτήρα, κλήθηκε για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δυο μέτωπα, στον Άγιο Σίλα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά στην Σωτήρα Λεμεσού βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν το έργο για πλήρη κατάσβεση της. 

υνολικά εργάστηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα, έξι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων, δυο του Ταμείου Θήρας, ένα του Τμήματος Δασών καθώς και ένα του κοινοτικού συμβουλίου Σωτήρας. 

Από αέρος συνέδραμαν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δυο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. 

Η φωτιά έκαψε επτά εκτάρια άγριας βλάστησης, πεύκων και χαρουπόδεντρων 

Γύρω στις 16:17, πρόσθεσε, πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν στην περιοχή Αγίου Σίλα, για κατάσβεση φωτιάς σε δυο μέτωπα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καεί έκταση οκτώ συνολικά δεκαριών, ενώ επηρεάστηκε και εξοπλισμός εργοστασίου. 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λεμεσό, είχαν κληθεί για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Βουνί, όταν πολίτης στάθμευσε το όχημα του κοντά σε ξηρά χόρτα. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το όχημα, ενώ κάηκαν τέσσερα δεκάρια ξηρών χόρτων. 

Με αφορμή τις σημερινές πυρκαγιές στην Επαρχία Λεμεσού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο Τύπου, όπου αναφέρεται ότι ""επαληθεύονται οι  ανησυχίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο". 

Ως εκ τούτου, απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει οποιεσδήποτε δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές όπως, απόρριψη αποτσίγαρων, καψαλίσματα, καύση σκυβάλων, παρασκευή φαγητού εκτός εκδρομικών χώρων, χρήση εργαλείων τα οποία παράγουν σπινθηρισμούς και στάθμευση οχημάτων πάνω σε ξηρά χόρτα.

Επιπρόσθετα, καλεί το κοινό να αποφεύγει γενικά οποιασδήποτε δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο και να ενημερώνει έγκαιρα και να δίνει πληροφορίες στον πλησιέστερο Αστυνομικό ή Πυροσβεστικό Σταθμό όταν εντοπίζει πυρκαγιά ή όταν εντοπίζει ύποπτες κινήσεις.

Για οποιεσδήποτε  άλλες οδηγίες αυτοπροστασίας από πυρκαγιές το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας  www. fs.gov.cy

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top