ΔΙΕΘΝΗ

Τα διακυβεύματα της συνάντησης Τραμπ - Κιμ

Τα διακυβεύματα της συνάντησης Τραμπ - Κιμ

Στη Σιγκαπούρη βρίσκονται ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την ιστορική συνάντηση της Τρίτης.

Ποια όμως είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες και τι ακριβώς διακυβεύεται;

Σίγουρα το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας θα βρεθεί στην καρδιά των συνομιλιών. Η Ουάσινγκτον ζητά την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ το έχει με δεχτεί, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, γεγονός που αφήνει περιθώρια για διάφορες ερμηνίες.

Η οριστική λήξη του πολέμου της Κορέας, ίσως είναι και το μοναδικό χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνάντησης. Η Ουάσινγκτον επιθυμεί μια καταρχήν συμφωνία. Βόρεια και Νότια Κορέα τυπικά βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο, αφού το 1953 κηρύχτηκε ανακωχή, χωρίς να έχει υπογραφεί κάποια ειρηνευτική συμφωνία.

Η συγκεκριμένη συνάντηση μπορεί να δώσει στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τη διεθνή αναγνώριση και τον σεβασμό που χρειάζεται και επιθυμεί, κάτι που μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να ευνοήσει την οικονομία της χώρας.

Ο Τραμπ έφτασε στη Σιγκαπούρη λαβωμένος μετά τη Σύνοδο των G7 στον Καναδά. Στόχος του είναι να αποδείξει ότι οι ανορθόδοξη προσέγγισή του μπορεί τελικά να φέρει θετικά αποτελέσματα.

gr.euronews.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top