ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεσπούν οι γονείς του Βρετανού George Low – 'Ο γιος μας βρίσκεται στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξεσπούν οι γονείς του Βρετανού George Low – 'Ο γιος μας βρίσκεται στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Havadis έδωσαν την Κυριακή (10/06) οι γονείς του 22χρονου George Low, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αγία Νάπα στις 14 Αυγούστου του 2016.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξή τους, μετά τον θάνατο του γιου τους, οι ίδιοι υπέφεραν με πολλά προβλήματα υγείας, τονίζοντας πως το μόνο που θέλουν είναι δικαιοσύνη και δίωξη των δολοφόνων.

Η μητερα του George Low, Helen Low, δηλώνει πως αν ‘ο βορράς και ο νότος ήταν ένα, οι δολοφόνοι θα τιμωρούνταν’, εξηγώντας στην δημοσιογράφο πως οι ενέργειες που έγιναν από την δικοινοτική τεχνική επιτροπή για το έγκλημα, έπεσαν σε αδιέξοδο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι γονείς προσπάθησαν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Αστυνομίας καθώς και με την Τεχνική δικοινοτική επιτροπή για το Έγκλημα, αλλά πέρασαν 20 μήνες από το αποτρόπαιο έγκλημα και δεν έχει γίνει τίποτα.

Μάλιστα ανέφεραν πως ο λόγος που ακόμη οι δολοφόνοι του 22χρονου δεν έχουν καταδικαστεί είναι γιατί οι δυο πλευρές δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τονίζοντας πως το ζήτημα είναι πολίτικο.

‘Οι μεσολαβητές όπως και οι δύο κοινοτικές επιτροπές, δεν κατάφεραν να συζητήσουν την υπόθεση’ επισημαίνουν.

Ο George Low ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας από τα πέντε. ‘Η απώλεια του Γιώργου κάνει τις καρδιές να είναι ακρωτηριασμένες’ επισημαίνει στο τέλος η μητέρα του θανόντος, Helen Low.

Θυμιζουμε πως ο George και ο τότε 22χρονος φίλος του, Ben Barker, δέχθηκαν επίθεση από δύο Τουρκοκύπριους, ενώ περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, κοντά στην πλατεία  Αγίας Νάπας.

Ο Barker  δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη αλλά επέζησε καθώς τα τραύματα του δεν ήταν θανάσιμα, σε αντίθεση με τον George, ο οποίος δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top