ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαρχαιωμένα τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα στα κατεχόμενα

Απαρχαιωμένα τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα στα κατεχόμενα

Απαρχαιωμένα είναι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα που χρησιμοποιούνται στα κατεχόμενα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των 53 ασθενοφόρων είναι 10 χρόνια και των 56 πυροσβεστικών οχημάτων 14.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», το πιο απαρχαιωμένο ασθενοφόρο είναι κατασκευασμένο το 1995, το πιο καινούργιο το 2015 ενώ το πιο απαρχαιωμένο πυροσβεστικό όχημα είναι 48 χρόνων (έτος κατασκευής 1970).

Αναφέρεται ακόμα ότι αναλογικά με τον πληθυσμό των κατεχομένων, που φτάνει τις 230 χιλιάδες 747 άτομα, πρέπει κάθε 4 χιλιάδες 400 άτομα να υπάρχει και ένα ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα η «υπουργός» υγείας Φιλίζ Μπεσίμ αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό όπου ασθενοφόρο κατά την μεταφορά ασθενούς παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Ανέφερε ότι το εν λόγω όχημα είναι καινούργιο και πριν από δύο μήνες έγινε ο μηχανικός έλεγχος. 

Είπε ακόμα ότι, το 2015 αγοράστηκαν για τα «κρατικά» νοσηλευτήρια 10 ασθενοφόρα και 5 ασθενοφόρα το 2016  και στόχος είναι να αγοραστούν ακόμα πέντε. 

Σχετικά με τα πυροσβεστικά οχήματα η εφημερίδα αναφέρει ότι, από τα 56 τα 54 είναι πυροσβεστικά οχήματα και τα δύο είναι υδροφόρα οχήματα, το πιο απαρχαιωμένο είναι 48 χρόνων και το πιο καινούργιο τριών χρόνων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top