ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: «Τεράστια η σημασία ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα»

Προδρόμου: «Τεράστια η σημασία ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα»

Τη σημασία της ποιότητας των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα Ποιότητας της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης και του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης.

«Στη φάση ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η χώρα μας και στην απαιτητική εποχή που ζούμε, είναι σημαντικό να φροντίζουμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και να μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά τα εχέγγυα γι’ αυτή την ποιότητα» είπε ο κ. Προδρόμου. 

Εξέφρασε ικανοποίηση για τον μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οργανισμών που αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας, υιοθετούν ανάλογες αρχές και πρακτικές και επιτυγχάνουν την πιστοποίησή τους, καθώς και για το ότι η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης διευρύνει τις δραστηριότητές της σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα αλλά και συνεχίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό.

Σημείωσε περαιτέρω πως πέραν από ιδιωτικές επιχειρήσεις υπάρχουν και δημόσιες υπηρεσίες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας βάσει του ISO 9001, επισημαίνοντας πως και το Προεδρικό Μέγαρο σεμνύνεται ότι έχει πιστοποιηθεί με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS.

«Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε να μετουσιώνεται σε πράξη η μεγάλη προσπάθεια που έχει αρχίσει το κράτος για να μεταρρυθμίσει και να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια Υπηρεσία ευρύτερα, έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική και να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και στις επιχειρήσεις» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

«Οφείλουμε να διαφυλάττουμε, να στηρίζουμε και να διατηρούμε υγιείς τις απαραίτητες υποδομές ποιότητας, αφού αυτές είναι πολύτιμα εργαλεία διαρκούς αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Είναι και με αυτό τον τρόπο που επιτυγχάνουμε όχι μόνο να διατηρούμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά να έχουμε και βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη» επεσήμανε.

«Συναισθανόμενοι την τεράστια σημασία της Ποιότητας στην προσφορά ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας, καλούμε όλους, το Δημόσιο, τους ημικρατικούς οργανισμούς, τις κρατικές εταιρείες και, βεβαίως, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, να αξιοποιούν τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα σε όλες τις δραστηριότητές τους. Διότι συνειδητοποιούμε πλέον ότι η εφαρμογή κριτηρίων Ποιότητας παντού, αποτελεί καθήκον στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε και την απόδοση των δραστηριοτήτων μας και, στην άλλη άκρη, το όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top