ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠ. ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ: Αρχιλοχίας ΤΑΕ: ‘Τα χρήματα που πήρε από τον επιχειρηματία ήταν για παρανομίες του εστιατορίου’

ΥΠ. ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ: Αρχιλοχίας ΤΑΕ: ‘Τα χρήματα που πήρε από τον επιχειρηματία ήταν για παρανομίες του εστιατορίου’

Συνεχίστηκε την Τρίτη 12/06 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, 57 χρόνων και αφορά κλοπή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα ο 57χρονος κατηγορείται από ιδιοκτήτη κέντρου αναψυχής στη παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα πως του απέσπασε ποσό ύψους 35 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε νομιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο υποστατικό του, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε. 

Κατά τη σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε από τον Νίκο Δημητρίου συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που χειρίστηκε την υπόθεση, αρχιλοχία του ΤΑΕ κατά τον ουσιώδη χρόνο, Μενέλαου Αντωνίου.

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε παράπονα ότι εσκεμμένα αποκρύφθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή η αλληλογραφία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων που αφορούσε την παρουσία του πελάτη του στην Επιτροπή Εμπορίου στις 8/9/16 με τον τότε Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Λουρουτζιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο παραπονούμενος επιχειρηματίας κατήγγειλε πως στις 8/9/16 απέσυρε από την Τράπεζα ποσό 35 χιλιάδων ευρώ και την ίδια μέρα το παρέδωσε σε μετρητά στον Λευτέρη Εμπεδοκλή, χωρίς όμως να λάβει καμία απόδειξη ούτε οποιοδήποτε έγγραφο παραλαβής του.

Ο μάρτυρας απάντησε πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος όταν ανακρίθηκε γραπτώς ακόμα και μετά την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο στις 23/5/16 δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε για τη παρουσία του στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. «Λήφθηκε μια πληροφορία για τη παρουσία του στη Βουλή, την ερευνήσαμε και λάβαμε καταθέσεις από διάφορα άτομα τα οποία επιβεβαίωσαν ότι πράγματι ο κατηγορούμενος και ο κ. Λουρουτζιάτης παρευρέθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα στην Επιτροπή Εμπορίου. Εμείς δεν αποκρύψαμε τίποτε για την ημερομηνία αυτή» σημείωσε.

Ο συνήγορος συνέχισε λέγοντας πως «εντέχνως η Κατηγορούσα Αρχή δεν αποκάλυψε αυτή την ουσιώδη πτυχή του θέματος» με την εκπρόσωπο της Κ.Α.  Αντρη Κωνσταντίνου να αναφέρει ότι παραδόθηκε στον κ. Δημητρίου όλο το μαρτυρικό υλικό. «Είναι άδικο να ρίχνουμε κατηγορίες στην Κατηγορούσα Αρχή ότι δεν έδωσε μαρτυρικό υλικό τη στιγμή που δόθηκαν στην υπεράσπιση μαρτυρίες από άλλα άτομα» είπε, ζήτησε από τον Νίκο Δημητρίου να αποσύρει τις αιχμές εναντίον της Κ. Α και σημείωσε πως το θέμα ηγέρθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης κατά την αντεξέταση του μάρτυρα.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις του παραπονούμενου επιχειρηματία ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο πελάτης του «είχε στήσει πόδι» για τις παρανομίες του εστιατορίου και ότι είχε διαβιβάσει στον τότε Δήμαρχο Αντρέα Λουρουτζιάτη το φάκελο της υπόθεσης χωρίς «θετικές απόψεις» αναφορικά με την νομιμοποίηση της παράνομης επέκτασης στο υποστατικό, υπό προϋποθέσεις.

Ο μάρτυρας απάντησε πως στις 7/9/15 ο Δήμος Λάρνακας κίνησε δικαστικές διαδικασίες εναντίον του επιχειρηματία για τις παρανομίες, ωστόσο οι διαδικασίες αυτές αποσύρθηκαν αργότερα με οδηγίες του Δήμου.

Ερωτηθείς κατά πόσον γνωρίζει πως ο πελάτης του που κατηγορείται για δωροδοκία μία μέρα πριν την ημερομηνία που υποτίθεται ότι πήρε τις 35 χιλιάδες ευρώ, υπέβαλε ποινική δίωξη εναντίον του επιχειρηματία, ο μάρτυρας απάντησε πως «τα χρήματα που πήρε ο Δημοτικός Γραμματέας από τον επιχειρηματία ήταν για νομιμοποίηση των παρανομιών του εστιατορίου». 

Σε υποβολή του κ. Δημητρίου ότι η Κατηγορούσα Αρχή παρέλειψε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου για συναντήσεις με τον πελάτη του και να αναζητήσει άλλες μαρτυρίες από λειτουργούς του Δημαρχείου, ο Μενέλαος Αντωνίου είπε πως «δεν έγινε καμία παράβλεψη, λήφθηκαν καταθέσεις από αριθμό ατόμων και από τα άτομα τα οποία ήταν παρόντα στις συναντήσεις αυτές».

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε επίσης στον μάρτυρα ότι απέκρυψε σκόπιμα την μαρτυρία που αφορά την παρουσία του πελάτη του στη Βουλή στις 8/9/16, με τον κ. Αντωνίου να απαντά πως «η μαρτυρία για τη συγκεκριμένη ημερομηνία λήφθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο και ο ίδιος ο  κατηγορούμενος δεν έκανε καμία νύξη στο θέμα αυτό» ανέφερε.

Ο κ. Δημητρίου κάλεσε τον μάρτυρα «έστω και την υστάτη να ζητήσει από το ΡΙΚ τις κασέτες με τις δηλώσεις που έκανε ο τότε Δήμαρχος ύστερα από τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής όπου ήταν παρών μαζί με τον πελάτη του για να εξακριβωθεί ποια ώρα έφυγαν οι δύο από τη Λευκωσία, προκειμένου να ρίξουμε εκ των υστέρων φως στη υπόθεση».

Υπέβαλε επίσης στον μάρτυρα ότι «οι ενέργειες και οι παραλείψεις που έκανε η Αστυνομία έφεραν σε δυσμενή θέση τον κατηγορούμενο στερώντας του το δικαίωμα μιας δίκαιης δίκης και να αποδείξει ότι είναι αθώος».

Ο Μενέλαος Αντωνίου απάντησε πως δεν δέχεται την υποβολή και πρόσθεσε πως «η Αστυνομία έκανε ότι έπρεπε να κάνει, η έρευνα έγινε όπως έπρεπε να γίνει, δεν είχαμε ούτε έχουμε οτιδήποτε εναντίον του κατηγορουμένου. Έγινε μια καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε και κατέληξε εδώ που κατέληξε» σημείωσε.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top