ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 17,000 εγχειρήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το 2017

Πάνω από 17,000 εγχειρήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το 2017

Πέραν των 17,000 περιστατικών έτυχαν χειρισμού το 2017 από τη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η παροχή υψηλής ποιότητας και αξίας υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή αποτέλεσε και για το 2017 τον κύριο στόχο της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Κατά το 2017, νοσηλεύτηκαν στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού 3,517 ασθενείς, με υπολογιζόμενο ρυθμό χρήσης κλινών τις 92,5 εισαγωγές ανά κλίνη, ανά έτος, ενώ άλλοι 13,523 ασθενείς εξετάσθηκαν ή υποβλήθηκαν σε κάποια ελάχιστα επεμβατική διαγνωστική ή/και θεραπευτική πράξη.

Η Χειρουργική Κλινική στελεχώνεται από οκτώ Ειδικούς Χειρουργούς, οκτώ Ειδικευόμενους Ιατρούς και τρεις Ασκούμενους Ιατρούς, καθώς και από 40 Νοσηλευτές. 

Με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού περιλαμβάνει στις δραστηριότητές της και εξειδικευμένα ιατρεία διαχείρισης των χειρουργικών νοσημάτων του μαστού και του θυρεοειδούς, καθώς και της νοσογόνου παχυσαρκίας. 

Πιο ειδικά, η Κλινική Μαστού και Θυρεοειδούς διαχειρίστηκε πάνω από 6,472 ασθενείς για το έτος 2017, ενώ περίπου 300 ασθενείς υποβλήθηκαν σε βιοψία μαστού ή θυρεοειδούς υπό υπερηχογραφική ή μαστογραφική καθοδήγηση. Οριστική χειρουργική αντιμετώπιση έλαβαν 136 περιστατικά που αφορούν στον θυρεοειδή, ενώ στις χειρουργικές επεμβάσεις του μαστού συμπεριλαμβάνονται και εξειδικευμένα ογκοπλαστικά χειρουργεία στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης αισθητικά ικανοποιητικού και ογκολογικά ασφαλούς αποτελέσματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κλινική συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές της τη λειτουργία Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας, στην οποία το πλάνο αντιμετώπισης και παρακολούθησης των ογκολογικών ασθενών καθορίζεται πολυθεματικά από Ογκολόγους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

Επιπρόσθετα και με γνώμονα τη συλλογική προσπάθεια για παροχή ποιοτικής και αναβαθμισμένης ιατρικής φροντίδας, το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής αναλαμβάνει την περίθαλψη περιστατικών άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων, όπως Νευροχειρουργικής, Παιδοχειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής. Συγκεκριμένα, για την περίπτωση των Αγγειοχειρουργικών περιστατικών, η τοποθέτηση κεντρικών καθετήρων (σφαγιτιδικών, υποκλειδίων) σε νεφρολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, ώστε να είναι εφικτή η έναρξη της θεραπείας τους (αιμοκάθαρση, χορήγηση χημειοθεραπείας) είναι υπό την ευθύνη των Γενικών Χειρουργών.

Η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, παρά τις όποιες δυσκολίες, επιδεικνύοντας τόσο ποσοτικό όσο και ποιοτικό έργο, έχοντας κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και την παροχή ποιοτικών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top