ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχουμε συμφωνία στο Σκοπιανό

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχουμε συμφωνία στο Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά.

Αυτό σημαίνει ότι για την νέα ονομασία της FYROM να ισχύει erga omnes και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές.

Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την αλλαγή της επίσημης ονομασίας της FYROM ανακοίνωσε κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο επισκέπτεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα είπε κυβερνητικός αξιωματούχος που συνοδεύει τον κ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός μεταφέρει στον Προκόπη Παυλόπουλο τη θετική απάντηση του Ζόραν Ζάεφ.

Η ίδια πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ότι έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά, δηλαδή η νέα ονομασία της FYROM να ισχύει erga omnes και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές από το σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν πολλά σημεία της συμφωνίας. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα που έχει συμφωνηθεί. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, Severna Makedonija, Republic of Northern Macedonia.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top