ΕΛΛΑΔΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο Μητσοτάκης - Aντιδράσεις για τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Στο Προεδρικό Μέγαρο Μητσοτάκης - Aντιδράσεις για τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Το πρωί της Τετάρτης 13/06 θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τρίτη 12/06, με ανακοίνωσή του, τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει τη συμφωνία και έκανε λόγο για προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του».

«Για την ουσία της συμφωνίας, και με βάση αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα, έχω να πω μόνο τούτο. Αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμιά αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται την Τετάρτη να μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να εκφράσει την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητήσει από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει.

Οι πρώτες αναταράξεις έκαναν την εμφάνισή τους και στο Κίνημα Αλλαγής καθώς την Τρίτη υπήρξε δημόσια σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, όταν ο πρώτος υποστήριξε ότι τίθεται θέμα συνοχής του ΚΙΝΑΛ αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπερψηφίσουν με το Ποτάμι τη συμφωνία. 

Στις δηλώσεις Δανέλλη αντέδρασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από το βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού κατηγορώντας τον ότι «κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση». Επισήμως, το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε πως θα περιμένει να δει τη συμφωνία και θα την αξιολογήσει.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, εκτιμώντας, πάντως, ότι αυτή δεν θα περάσει από την πΓΔΜ, σύμφωνα με τα στάδια που προβλέπονται. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στο κόμμα του θα ισχύσει κομματική πειθαρχεία, σε περίπτωση που η συμφωνία φτάσει στην Ελληνική Βουλή.

Σημειώνεται, τέλος ότι εκτός απροόπτου την Παρασκευή 15/06 θα διεξαχθεί, σε επίπεδο αρχηγών, συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top