ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί»

Κ. Μητσοτάκης: «Να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί»

Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι ώστε να πάει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή πριν υπογραφεί, ζήτησε ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά από τις κάμερες, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μια «βαθιά προβληματική συμφωνία», η οποία παραχωρεί τη γλώσσα και την εθνότητα.

Επιπλέον, μίλησε για «εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας, καθώς ο εταίρος (ΑΝΕΛ) έχει εκφράσει τις διαφωνίες του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να γίνει πάει η συμφωνία στη Βουλή και τόνισε ότι σε αυτό πρέπει να συμβάλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως «ρυθμιστής του πολιτεύματος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητές τους και υπογράμμισε ότι θα κινηθεί με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top