ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νέο ερευνητικό κέντρο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας προς όφελος της κοινωνίας και των ασθενών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νέο ερευνητικό κέντρο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας προς όφελος της κοινωνίας και των ασθενών

Tροχοδρομήσαμε την περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, επεκτείνοντας τις ερευνητικές του δραστηριότητες, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως  "αυτό θα γίνει κατορθωτό με τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου, στο οποίο θα στεγαστούν καινοτόμες ερευνητικές ομάδες των οποίων οι δραστηριότητες  θα  αφορούν τόσο τον τομέα της γενετικής, νευρολογίας και βιοϊατρικής όσο και σε άλλους αναδυόμενους τομείς".


Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση TELETHON  2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού κόστους €40 εκ., το οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει με ποσό ύψους €26 εκ, το οποίο παραχωρείται με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αλλά και με κυβερνητική εγγύηση και με παράλληλη δέσμευση εκ μέρους του κράτους για αύξηση της ετήσιας χορηγίας προς το Ινστιτούτο για να καλύπτονται κυρίως οι δόσεις του δανείου".

"Η  εν λόγω επένδυση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί σταθερό συμμέτοχο και υποστηρικτή.  Με το νέο αυτό πρόγραμμα φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα δυναμική στον τομέα της έρευνας στην υγεία, με προστιθέμενα οφέλη για την κοινωνία και τους ασθενείς, στους οποίους θα προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες", υπογράμμισε.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής με την άρτια του υποδομή, την επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού του, ήδη έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς στην προσφορά εξειδικευμένων και εργαστηριακών ιατρικών υπηρεσιών, στη διεξαγωγή ανταγωνιστικής πρωτοποριακής έρευνας και στην παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, μέσα από τη μεταπτυχιακή του Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.
 
Επεσήμανε πως το κράτος θα είναι πάντοτε αρωγό στο έργο του Ινστιτούτου, στηρίζοντας το μέσα από τον ετήσιο προϋπολογισμό του. Η συνεισφορά μας για παροχή υπηρεσιών ανέρχεται στα 5,3 εκ ευρώ, ενώ επιπλέον ποσό περίπου 4 εκ ευρώ, αφιερώνεται στους άλλους δύο στόχους που αφορούν την έρευνα και εκπαίδευση, σημείωσε.

Ανέφερε πως επτά χιλιάδες συμπολίτες μας εξετάζονται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του, ενώ γενικά παρέχονται 85 χιλιάδες υπηρεσίες περίπου, που αφορούν νευρογενετικές και νευρομυικές παθήσεις, γενετικές ασθένειες και σύνδρομα, θαλασσαιμία, σπάνια νοσήματα, υπηρεσίες δικανικής γενετικής και άλλα.
 
Με λίγα λόγια, η συμβολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής,  στο σύστημα υγείας στον τόπο μας είναι καθοριστική και αναντικατάστατη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
"Είναι γι’ αυτό που εκφράζω τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας, και του ιδίου προσωπικά, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, σ’ όλους τους μικρούς και μεγάλους δωρητές, αλλά και τα θερμά μου συγχαρητήρια στον διευθυντή, τα επιστημονικά στελέχη και το προσωπικό του Ινστιτούτου για το σημαντικό έργο που επιτελούν", ανέφερε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top