ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας της ΑΚΣ θα φιλοξενήσει η Βουλή

Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας της ΑΚΣ θα φιλοξενήσει η Βουλή

Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ) θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, από τις 25 μέχρι τις 28 Ιουνίου, στο Πισσούρι της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που συνέρχεται στην Κύπρο όργανο της ΑΚΣ, του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού οργανισμού της Ασίας. 
 
Την έναρξη των εργασιών της Συνεδρίας, θα κηρύξει στις 26 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, ως Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης, θα προεδρεύσει των εργασιών και θα απευθύνει εισαγωγική ομιλία. Στη Συνεδρία μετέχει επίσης ο βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάνης ως το έτερο μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση.
 
Κατά τις εργασίες της Επιτροπής, οι σύνεδροι θα επεξεργαστούν προσχέδια Ψηφισμάτων που άπτονται της σύνδεσης της οικονομικής προόδου με την επίτευξη των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τα οποία θα προωθηθούν προς υιοθέτηση στην επόμενη Σύνοδο Ολομέλειας της Συνέλευσης, τον Νοέμβριο 2018.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή των συνέδρων το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
 
Στη Συνεδρία θα συμμετάσχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από 20 κράτη μέλη της Συνέλευσης, περιλαμβανομένης της Κύπρου, με το συνολικό αριθμό των συνέδρων να ξεπερνά τους 80.
 
Εκτός από την Κύπρο, οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράν, Καμποτία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κουβέιτ, Μαλδίβες, Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Συρία και Ταϊλάνδη.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top