ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απόφαση σταθμός για κατόχους αξιογράφων – Αποζημίωση 1,8 εκατομμυρίων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απόφαση σταθμός για κατόχους αξιογράφων – Αποζημίωση 1,8 εκατομμυρίων

Απόφαση-σταθμός για τους κατόχους αξιογράφων. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δικαίωσε (08/06) ιδιώτη, ο οποίος τον Μάρτιο του 2013 είδε τα αξιόγραφά του στη Λαϊκή Τράπεζα -αξίας 1,8 εκατομμυρίων- να αποκτούν μηδενική αξία…

Η Ανώτερη Δικαστής της Δημοκρατίας Γιώτα Κυριακίδου τον δικαίωσε κρίνοντας πως είχε παραπλανηθεί.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον ανοίγει ο δρόμος για δικαίωση και των υπόλοιπων κατόχων αξιογράφων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το εν λόγω πρόσωπο παραπλανήθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα που του έδωσε την εσφαλμένη εντύπωση ότι έκανε ασφαλή κατάθεση, ενώ στην ουσία πωλείτο σε αυτόν επενδυτικό προϊόν χωρίς να του αποκαλυφθούν οι ανάλογοι κινδύνοι, παρά την υποχρέωση που είχε να πράξει κάτι τέτοιο.

Οι χειρισμοί του τραπεζικού οργανισμού, ακόμη, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προνοεί η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία (Market In Financial Instrument Directive - MIFID1).

Επιπλέον, και σύμφωνα πάντα με την απόφαση, οι ενέργειες της Λαϊκής σε σχέση με την παρούσα υπόθεση έγιναν κατά παράβαση του Περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007.

Ο πρόεδρος της Κίνησης Εξαπατηθέντων Καταθετών (ΚΙΝΕΚΑ), Λεόντιος Χατζηβασίλης, σχολιάζοντας την πιο πάνω απόφαση, ανέφερε στο ThemaOnline: "Ήρθε επιτέλους η δικαίωση που περιμέναμε τόσα χρόνια. Ήμασταν σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε μετά τις σωρειδόν καταδικαστικές αποφάσεις των Ελλαδικών Δικαστηρίων και του Εφετείου. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για όλους μας. Θεωρούμε ότι το κράτος είναι υπόλογο και ο Πρόεδρος είναι πλέον υποχρεωμένος να υλοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει".

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top