ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι οδηγοί επέλεξαν τη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα

Οι οδηγοί επέλεξαν τη θέση εκκίνησης  για τον αυριανό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η διαδικασία επιλογής αριθμού εκκίνησης από τους 15 οδηγούς που συμμετείχαν στην κατακτήτρια ειδική διαδρομή του Ράλι Κύπρος. Μια διαδικασία που δίδει την ευκαιρία στους γρηγορότερους οδηγούς να διαλέξουν τη θέση που θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Είναι γνωστό πως σε αγώνες με ολισθηρή χωμάτινη επιφάνεια όπως η Κύπρος, το πρώτο πλήρωμα χάνει χρόνο «καθαρίζοντας» τη διαδρομή για τους υπόλοιπους. Έτσι ο πέντε φορές νικητής του «εθνικού μας αγώνα», ο Καταρινός Nasser Al Attiyah, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή, επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα από τη 15η θέση, ενώ πίσω του, στη 14η, θα ξεκινήσει ο Φινλανδός Juuso Nordgren. Από την 13 θέση επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα ο Ρώσος νικητής του Ράλι Κύπρος του 2016 πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ERC, Alexey Lukyanuk, ενώ ο δεύτερος στην βαθμολογία του ERC και νικητής του Ράλι Ακρόπολις Bruno Magalhaes αρχίζει τον αγώνα από την 10η θέση.

Ο Σίμος Γαλαρατιώτης θα ξεκινήσει από την 11η θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας αρχίζει τον αγώνα από την 3η θέση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διαδικασίας επιλογής της θέσης εκκίνησης, ο ΑL Attiyah ευχήθηκε σε όλους έναν καλό αγώνα και πρόσθεσε: «Έχω μπόλικη εμπειρία σε αυτό τον αγώνα και στοχεύω στην έκτη μου νίκη». Γνωστός από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της σκοποβολής, o Al Attiyah είπε πως μετά το τέλος του εθνικού μας αγώνα θα παραμείνει στην Κύπρο για να συνεχίσει την προπόνησή του.

Ο Bruno Magalhaes είπε από την πλευρά του πως «η νίκη στο Ακρόπολις ήταν υψίστης σημασίας γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχα χορηγούς να τρέξω στην Κύπρο. Πέρσι είχα ατύχημα και φέτος ελπίζουμε για ένα βάθρο».

Ο Σίμος Γαλαταριώτης είπε: «Πέρσι λόγω συγκυριών καταλήξαμε στην δεύτερη θέση και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την κατάταξη κατά μία θέση. Η πρώτη επαφή μας με το R5 ήταν άκρως θετική και έχουμε σκοπό ίσως να τρέξουμε και σε άλλους αγώνες στο  ERC.

Η Catie Munnings ανέφερε: «Ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μου σειράς πριν από λίγες εβδομάδες και ήταν τότε που έμαθα ότι η ομάδα μου (Sainteloc Junior) θα έτρεχε στην Κύπρο. Δεν ξανατρέξαμε πάνω σε χώμα οπόταν αυτός ο αγώνας θα μου αποφέρει πλούσια εμπειρία και γνώση για την αυτή επιφάνεια.

Μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στις 18:30 από τις Φοινικούδες, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσει η διανυκτέρευση στη Λάρνακα και την Κυριακή 17 Ιουνίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει φυσικά τόσο η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας όσο και οι δύο τελευταίες που φέρουν την ονομασία Golden Stages και μοιράζουν χρηματικά ποσά τους νικητές. Διαδρομές που υποστηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Auto parts αποκλειστικό αντιπρόσωπο των λιπαντικών ΕNEOS Motor Oil στην Κύπρο. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:30

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν θα παρουσιαστούν ούτε αυτή την εβδομάδα ενώπιον της Ανακριτικής οι δύο μοναχοί - Εργάζονται νυχθημερόν στην Επιτροπή

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Στη φυλακή για δυο χρόνια ο 25χρονος για τον θάνατο της 19χρονης Μαριλένας - Αντέδρασε η οικογένεια της για την ποινή

Υπόθεση 82χρονου: Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για αναστολή ποινής φυλάκισης η Νομική Υπηρεσία - Στο Εφετείο ο Αγγελίδης

Νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη - Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ έδωσε μόνο τα φωτοσήματα

Νιόβη Χαραλάμπους: Το σπαρακτικό ευχαριστώ - «Παίρνουμε μεγάλη δύναμη για να μην τρελαθούμε»



Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Νέο πακέτο, το τρίτο από την αρχή της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που περιλαμβάνει πέντε μέτρα, εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ως αντιστάθμισμα της λήξης του μηδενικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top