ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφεται στις Πρέσπες η ιστορική συμφωνίας Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό

Υπογράφεται στις Πρέσπες η ιστορική συμφωνίας Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό

Στο χωριό Ψαράδες στη λίμνη Πρεσπών, η οποία ενώνει Ελλάδα-πΓΔΜ – Αλβανία, θα υπογραφεί το πρωί της Κυριακής 17/6 η ιστορική συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.


Στην τελετή, εκτός από τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα βρεθούν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και η εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ροζαμαρί Ντι Κάρλο.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς από τη μία και Μάθιου Νίμιτς και Νίκολα Ντιμιτρόφ από την άλλη θα συναντηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη λίμνη Πρεσπών για την ειδική τελετή της υπογραφής από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, ενώ προηγουμένως οι δύο πρωθυπουργοί θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Αμέσως μετά οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν στην άλλη όχθη της λίμνης, από την πλευρά της πΓΔΜ, στο χωριό Οτέσοβο, όπου και θα παρακαθίσουν σε γεύμα

Στην τελετή της υπογραφής θα παραστούν από την ελληνική πλευρά επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Μακεδονίας. Το «παρών» θα δώσει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, θα παραστούν επίσης η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών και ο αντιπρόεδρος επιφορτισμένος με τα θέματα ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top