ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Ελληνική πρέπει να βρει τα €150 εκατομμύρια»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Ελληνική πρέπει να βρει τα €150 εκατομμύρια»

Η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια τα οποία ανέρχονται σε 150 εκατομμύρια εύρω για να αποκτήσει μέρος του Συνεργατισμού, δήλωσε ο Υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιαδης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ως πιο δύσκολο κομμάτι της συμφωνίας την απόκτηση από το κράτος μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 7.5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα μεταφερθούν στον φορέα ο οποίος θα δημιουργηθεί και από τον οποίον το κράτος προσβλέπει ότι θα έχει έσοδα.

Αναφορικά με τις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης για την πολιτική της στο θέμα του Συνεργατισμού, και για το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο υποστήριζε εισαγωγή του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ, ο Χαρης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου ήταν σωστή όμως σκόνταψε στις εποπτικές αρχές, οι οποίες δεν το αποδέχτηκαν.

Οι όροι που επιβλήθηκαν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τραπεζική ένωση ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Τέλος σε σχέση με το μέλλον των εργαζομένων στο συνεργατισμό ο Υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, μέσω ενός ελκυστικού πακέτου για εθελούσια αφυπηρέτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top