ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Άλλη μια μάνα μαυροφόρεσε – 'Επιπόλαιοι οδηγοί χωρίς αντίληψη κινδύνου'

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Άλλη μια μάνα μαυροφόρεσε – 'Επιπόλαιοι οδηγοί χωρίς αντίληψη κινδύνου'

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Άλλο ένα σπίτι μαυροφόρεσε, σε άλλο ένα σπίτι κτύπησε την πόρτα ο ‘μολώχ της ασφάλτου’. Άλλη μια μάνα, σύζυγος, θα κλαίει πάνω από το μνήμα του δικού της ανθρώπου και ο εφιάλτης συνεχίζεται…

Ο Γιώργος, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης, ο Χάρης, ο Plamet, ο Δημήτρης είναι μερικά από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους καβαλώντας την μοτοσικλέτα τους. Είναι όμως και τα πρόσωπα που οι δικοί τους άνθρωποι δεν θα ξαναδούν.

Ο Γιώργος Ξενοφώντος, 29χρονων από τη Λευκωσία είναι το 24ο θύμα της ασφάλτου. Μιας ασφάλτου που δεν χορταίνει ‘αίμα’, μιας ασφάλτου που καθημερινά δεν χορταίνει να παίρνει τα παιδιά αυτού του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα των οικείων του Γιώργου - Κάποιοι δεν ήξεραν –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα στοιχεία σύμφωνα με την Τροχαία Αρχηγείου προκαλούν πονοκέφαλο και προβληματισμό. 24 θύματα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα δέκα από αυτά μοτοσικλετιστές, οι έξι από αυτούς δεν προστάτευσαν ούτε τον εαυτό του, δεν φορούσαν καν κράνος ασφαλείας.  Το χειρότερο όμως είναι πως τα περισσότερα από τα θύματα είναι νεαρά πρόσωπα

Συγκεκριμένα, έξι από τους δέκα είναι ηλικίας κάτω των 25 χρόνων.

Το πρόβλημα παραμένει εκεί, διογκώνεται και πολλαπλασιάζεται χρόνο με τον χρόνο και φαίνεται πως οι νέοι μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο βοηθός Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου μας ανέφερε πως δυστυχώς ο Κύπριος οδηγός είναι επιπόλαιος.

‘Ευθύνη σε μια σύγκρουση μοτοσικλετιστή και οδηγού αυτοκινήτου, είναι πενήντα – πενήντα. Ο μοτοσικλετιστής πρέπει να κατανοήσει πως αυτός είναι ο πιο ευάλωτος.  Είναι αυτός που θα τραυματιστεί περισσότερο από μια μικρή απροσεξία, από ένα λάθος’, μας εξήγησε ο κ. Ευριπίδου.

'Δυστυχώς οι Κύπριοι οδηγοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε και οπουδήποτε. Είτε είναι σε αδιέξοδο είτε είναι σε δρόμο ή στον αυτοκινητόδρομο’, επεσήμανε.

Ο Χάρης Ευριπίδου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως στους μοτοσικλετιστές, τονίζοντας πως οι αριθμοί των τροχαίων συγκρούσεων προβληματίζουν.

"Οι μοτοσικλετιστές πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, να οδηγούν χωρίς επιπολαιότητα και να οδηγούν αμυντικά. Είναι η πιο ευάλωτη ομάδα λόγω του ότι το σώμα τους βρίσκεται συνεχώς εκτιθέμενο".

 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Κοίταξα από το καθρεφτάκι και δεν ερχόταν κανένας» μονολογούσε η οδηγός του αυτοκινήτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top