ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Έβαλαν παιδί με πρόβλημα να ‘υπογράψει’ για παραχώρηση δανείου»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Έβαλαν παιδί με πρόβλημα να ‘υπογράψει’ για παραχώρηση δανείου»

Την παραδοχή ότι υπήρχε θέμα διακυβέρνησης στον Συνεργατισμό έκανε το πρωί της Τετάρτης (20/6) ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου σχολίασε τόσο τη θέση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας όσο και τις εξελίξεις.

«Δεν περίμενα από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη να μας πάρουν με το μαλακό», σημείωσε, λέγοντας ότι ο καθένας κοιτά τη δουλειά του.

Επεξηγώντας ότι η μετατροπή του Συνεργατισμού σε μία νομική οντότητα έδωσε αποτελεσματικές λύσεις, παραδέχθηκε ότι τα στεγαστικά δάνεια των ΜΕΔ αφορούν υποθέσεις πριν το 2013.

Όπως είπε, «100.000 συμπατριώτες μας έκαναν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στάσεις πληρωμών».

Δήλωσε δε ότι τον Αύγουστο του 2017, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχρέωσε τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα να αρχίσει τις συζητήσεις για πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Όπως είπε, υπάρχει ελαφρότητα στα θέματα των υποχρεώσεων, καθώς τα 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ανεβαίνουν 400 εκατομμύρια τον χρόνο.

Για να καταδείξει την κακοδιαχείριση πριν το 2013, ο Νικόλας Χατζηγιάννης μίλησε για περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο υποχρέωσαν παιδί να βάλει υπογραφή «με το δάκτυλο» για να παραχωρηθεί δάνειο από Συνεργατική Τράπεζα.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top