ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Δημοσίευμα κατηγορεί τους απόδημους ότι επηρεάζουν την κυβέρνηση Τραμπ

ΗΠΑ: Δημοσίευμα κατηγορεί τους απόδημους ότι επηρεάζουν την κυβέρνηση Τραμπ

Εντελώς «παραπλανητικό» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, άρθρο που επέκρινε τους διοργανωτές του 34ου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ το οποίο υποστήριξε ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την αμερικανική κυβέρνηση.

Το άρθρο με τίτλο «Ομάδα από την υπό διερεύνηση, από τον (ειδικό εισαγγελέα) Μιούλερ, Κύπρο κλείνει δωμάτια στο ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον», δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο "The Daily Beast ", ένα μέσο που αυτοπεριγράφεται ως «αμερικανικό περιοδικό ειδήσεων και γνώμης επικεντρωμένο στην πολιτική και την ποπ κουλτούρα».

"Το άρθρο είναι εντελώς παραπλανητικό", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Φίλιπ Κρίστοφερ. «Παρουσιάζει με παραπλανητικό τρόπο τα γεγονότα. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι Αμερικανοί πολίτες, εκτός από τέσσερις μόνο επισκέπτες. Οι Δήμαρχοι του Καραβά και του Λευκονοίκου, ο Προεδρικός Επίτροπος για τους Απόδημους Κύπριους και ένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ήταν ομιλητές και δεν συμμετείχαν στις εργασίες μας», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Κρίστοφερ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος γιατί το "The Daily Beast" αγνόησε το γεγονός ότι τα μέλη της PSEKA και των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων που ήταν χορηγοί του 34ου Συνεδρίου ήταν απλά Αμερικανοί πολίτες που ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης για να απευθυνθούν στην κυβέρνησή τους. Και το αγνόησε αν και το δημοσίευμα του ΚΥΠΕ που χρησιμοποιήθηκε από το αμερικανικό μέσο ως πηγή, μιλά σαφώς για 100 αντιπροσώπους από όλη την Αμερική που συμμετείχαν στο συνέδριο».
 
"Η ΠΣΕΚΑ απέχει μακράν του να είναι η μόνη οντότητα που συνηγορεί εξ ονόματος ξένων χωρών και έχει συναλλαγές με το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον. Οι πρεσβείες του Αζερμπαϊτζάν, του Μπαχρέιν και του Κουβέιτ στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, λομπίστες από τη Σαουδική Αραβία το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Τουρκίας-ΗΠΑ είναι όλοι πελάτες του Trump Hotel D.C. Η πρεσβεία των Φιλιππίνων γιόρτασε την ανεξαρτησία της χώρας εκεί, το βράδυ της περασμένης Τρίτης», αναφέρει το άρθρο.
 
Ο Noah Bookbinder, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας διαφθοράς και εκτελεστικός διευθυντής της Citizens for Responsibility and Ethics (Πολίτες υπέρ της ευθύνης και της δεοντολογίας) στην Ουάσιγκτον, ενός οργανισμού που συμμετείχε σε δύο αγωγές εναντίον του Προέδρου Τραμπ, προέβαλε τους δικού του ισχυρισμούς λέγοντας ότι "Αυτό φαίνεται σαν ένα πρωταρχικό παράδειγμα ενός ιδιαίτερου συμφέροντος που ελπίζει ότι θα μπορέσει να επηρεάσει τον πρόεδρο, εν μέρει, φέρνοντας δουλειές σε αυτόν".
 
Σύμφωνα με το "The Daily Beast", "δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ είχε κάποια σχέση με την απόφαση των διοργανωτών να φιλοξενήσει τη διάσκεψη στο ξενοδοχείο του προέδρου. Αλλά η επιλογή του χώρου εξακολουθεί να υπογραμμίζει την έκταση του ότι μια δεύτερη ιδιοκτησία στην Λεωφόρο της Πενσυλβανίας - επιπλέον του Λευκού Οίκου - έχει γίνει ο δεσμός της επιρροής, της εξουσίας και των νομικών και πολιτικών ιντρίγκων».
 
Ο Φίλιπ Κρίστοφερ απέρριψε το συμπέρασμα του δημοσιεύματος ότι η ΠΣΕΚΑ προσπαθούσε να εξαγοράσει επιρροή στην κυβέρνηση Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο συντάκτης του δεν φαίνεται να έχει μελετήσει την ιστορία των Συνεδρίων της ΠΣΕΚΑ. Ο Κ. Κρίστοφερ εξήγησε ότι το Συνέδριο λαμβάνει χώρα όλα αυτά τα χρόνια σε διαφορετικά αξιοσημείωτα ξενοδοχεία της Ουάσιγκτον.
 
Ανέφερε ακόμα ότι το ξενοδοχείο Trump πρόσφερε πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σύγκριση με άλλα ξενοδοχεία στα οποία απευθύνθηκε η ΠΣΕΚΑ για τη διοργάνωση του συνεδρίου.
 
Το "The Daily Beast" αναγνωρίζει στο δημοσίευμά του ότι η τιμή ήταν πολύ ανταγωνιστική, όμως, παραθέτουν ως πιθανή εξήγηση, τόσο για την φθηνή τιμή που πρόσφερε το Trump Hotel, όσο και για την προτίμηση που έδειξαν οι διοργανωτές, το ρόλο της Κύπρου στην έρευνα του Μιούλερ για το ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
 
Δεν γίνεται καμία προσπάθεια στο δημοσίευμα να επισημανθεί ότι το μήνα που προηγήθηκε του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, διεξήχθησαν δύο άλλα συνέδρια «υπέρ της Κύπρου» στην Ουάσινγκτον, σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία.

«Σύμφωνα με τη λογική αυτού του δημοσιογράφου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ένας άλλος αντιπρόσωπος του συνεδρίου, «όλα τα συνέδρια υπεράσπισης που ασχολούνται με την Κύπρο θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Trump».
 
Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν και η βουλευτής Ντίνα Τάιτους μίλησαν στο συνέδριο χρησιμοποιώντας βάθρο με το λογότυπο του Turmp Hotel. Η Ντίνα Τάιτους δήλωσε ότι δεν ξόδεψε χρήματα στο ξενοδοχείο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπαν στο «The Daily Beast» ότι δεν δαπανήθηκαν κυβερνητικά κονδύλια από τον κ. Κόεν.
  
Το άρθρο απέτυχε επίσης να επισημάνει ότι ο Αναπληρωτής Βοηθός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρωασιατικών Υποθέσεων Τζόναθαν Κόεν έχει τακτική παρουσία στα συνέδρια της ΠΣΕΚΑ.
 
«Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου πολλές φορές. Δεν έλαβα ποτέ τηλεφώνημα, αλλά θα ήμουν πολύ ευτυχής να συνομιλήσω μαζί του και να εξηγήσω ότι η ΠΣΕΚΑ είναι ένας αμερικανικός οργανισμός και μια Επιτροπή που συντονίζει άλλες αμερικανικές οργανώσεις», είπε ο κ. Κρίστοφερ, προσθέτοντας ότι οι οργανώσεις ετοιμάζουν επιστολή προς το συγκεκριμένο ΜΜΕ για το θέμα.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top