ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταγγελία ΚΚΕ Κύπρου – «Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και απείλησαν τη ζωή οικοδόμου»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταγγελία ΚΚΕ Κύπρου – «Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και απείλησαν τη ζωή οικοδόμου»

«Θρασύδειλη επίθεση φασιστών χρυσαυγιτών σε βάρος μέλους του ΚΚΕ» στο χωριό Αψιού καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Λεμεσού-Κύπρου.

Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσης, το ΚΚΕ εξηγεί ότι «θέλοντας να τρομοκρατήσουν κομμουνιστή οικοδόμο», μέλος της Οργάνωσης, του επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν και τον απείλησαν για τη ζωή του.

Η ανακοίνωση καλεί τον λαό της Λεμεσού «και την εργατική τάξη στην Κύπρο» να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η  Κομματική Οργάνωση Λεμεσού – Κύπρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την θρασύδειλη επίθεση φασιστών χρυσαυγιτών σε βάρος μέλους του ΚΚΕ στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Αψιού.

Θέλοντας να τρομοκρατήσουν κομμουνιστή οικοδόμο, μέλος του ΚΚΕ στην Κύπρο, του επιτέθηκαν τραυματίζοντας τον, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τον απειλήσουν για την ζωή του.

Οι χρυσαυγίτες για μια ακόμα φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, στοχοποιώντας πρωτοπόρους εργάτες , κομμουνιστές, θέλοντας να τους  τρομοκρατήσουν, την στιγμή μάλιστα που στον κλάδο των οικοδόμων κυριαρχούν τα χαμηλά μεροκάματα, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτες, ενώ η απληρωσιά φτάνει και τον 1 μήνα.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και των Οργανώσεών του. Τους εξοργίζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται και υπηρετούν.

Τους φοβίζει η επαφή του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που στοχεύουν.

Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες" δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα.

Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων. Θα πάρουν κι αυτοί την απάντηση που τους αξίζει, από τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα. Με την πρωτοπόρα δράση του μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα στείλει τους χρυσαυγίτες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού - φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Καλούμε τους οικοδόμους, τον λαό της Λεμεσού, συνολικά την εργατική τάξη στην Κύπρο να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες, να σταθούν αποφασιστικά απέναντι στον αντικομμουνισμό και στην ναζιστική ιδεολογία που ωθεί σε εγκληματικές πράξεις. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top