ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραπλανητικό το δημοσίευμα της «Σημερινής» αποφάσισε η ΕΔΔ – «Απαντά» η διευθύντρια της εφημερίδας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραπλανητικό το δημοσίευμα της «Σημερινής» αποφάσισε η ΕΔΔ – «Απαντά» η διευθύντρια της εφημερίδας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ως παραπλανητικό και ανακριβές θεώρησε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» για το γλωσσάρι, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας Κύπρου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ημερομηνίας 20/06, η Επιτροπή έκρινε το εν λόγω κείμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας και τον υπέρτιτλο της είδησης, ως «ανακριβή και παραπλανητικό».

Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό της εφημερίδας και τόνισε πως «δεν μετέχει σε καμιά προσπάθεια σύνταξης γλωσσαρίου για χρήση από τους δημοσιογράφους και δεν έχει καν αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα να μετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια».

Από την πλευρά του Συγκροτήματος Δίας, η Διευθύντρια της εφημερίδας «Σημερινή», Πέτρα Αργυρού, «απάντησε» στην Επιτροπή με σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πως η Επιτροπή «’δίκασε’ και ‘καταδίκασε’ την εφημερίδα», χωρίς ωστόσο να την «καλέσει να πει τη θέση της και να τεκμηριώσει τον υπότιτλο της είδησης».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για γλωσσάρι: "Λανθασμένη πληροφόρηση της ΕΣΚ"

Η κυρία Αργυρού, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά εναντίον της Επιτροπής αναφέροντας πως «με αυτήν την ‘δεοντολογία’ εφαρμόζει δεοντολογία η Επιτροπή. ‘Δικάζει’ ερήμην!».

Υπενθυμίζουμε πως η εφημερίδα «Σημερινή» με δημοσίευμά της στην έκδοσή της ημερομηνίας 17/06, ανέφερε πως σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών και σε σύμπραξη με την ομόλογη τουρκοκυπριακή επιτροπή, προωθούνται ενέργειες που πλήττουν την ελευθεροτυπία.

Υπό την ομπρέλα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, προωθούν ένα κοινό γλωσσάρι για την απάλειψη λέξεων και διατυπώσεων που αφορούν στην ιστορία του Κυπριακού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top