ΚΟΣΜΟΣ

Κατασχέθηκαν 200 υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Κατασχέθηκαν 200 υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Πάνω από 200 υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (bitcoin και ethereum) κατέσχεσε η αστυνομία στην ανατολική επαρχία της Κίνας Ανχούι, μετά την καταγγελία του τοπικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για μη φυσιολογική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αστυνομία της κομητείας Χανσάν διαπίστωσε ότι είχε βραχυκυκλωθεί ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας του ύποπτου, γεγονός που εξηγείται ως απόπειρα ρευματοκλοπής. Έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη φέρεται να έκλεψε 150.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας σε διάστημα πάνω από ένα μήνα.

Ο συλληφθείς είπε στην αστυνομία ότι αγόρασε τους υπολογιστές τον Απρίλιο με την ελπίδα να κερδίσει χρήματα μέσω της εξόρυξης των κρυπτονομισμάτων. Ανακάλυψε όμως ότι το ημερήσιο κόστος ενέργειας ήταν πάνω από 6.000 γιουάν (927 δολάρια ΗΠΑ), με αποτέλεσμα όταν τον συνέλαβαν να μην έχει βγάλει ακόμα κανένα κέρδος.

Η εξόρυξη Bitcoin και ethereum είναι διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με τους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων. Το Bitcoin και το ethereum είναι διαφορετικές εκδόσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει την καταγραφή μιας τεράστιας λίστας συναλλαγών στο ψηφιακό νόμισμα, χωρίς να μπορεί κανείς να παρέμβει και να την αλλάξει, έπειτα από κάθε νέα συναλλαγή.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη νομοθεσία για το bitcoin και άλλα ψηφιακά κρυπτονομίσματα για να περιορίσει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους στις συναλλαγές και το εμπόριο.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top