ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Ακυρώνει τους πάντες ο Εκ. του ΟΑΣΕ – «Ήταν ενήμεροι από το καλοκαίρι του 2017»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Ακυρώνει τους πάντες ο Εκ. του ΟΑΣΕ – «Ήταν ενήμεροι από το καλοκαίρι του 2017»

Διαψεύδει τόσο την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας όσο και την Ένωση Συντακτών, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου, Αρλέμ Ντεζίρ κατά την ενημέρωσή τους για τη δημιουργία του γλωσσαρίου.

Από αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής (24/06), ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου, Αρλέμ Ντεζίρ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Ντεζίρ αναφέρει πως δεν δέχθηκε καμία ένσταση ο ΟΑΣΕ από κανένα.

Όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, το γλωσσάρι είναι μόνο ένα μέρος, ενός ευρύτερου προγράμματος με τίτλο «Διάλογος για την Κύπρο».

Παράλληλα στις τοποθετήσεις του αναφέρει πως η ενημέρωση για την δημιουργία γλωσσαρίου έγινε από το καλοκαίρι του 2017, ενώ το θέμα συζητήθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, με τις δυο πλευρές.  

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις ο Αρλέμ Ντεζιίρ, στην εφημεριδα ‘Σημερινή’ της Κυριακής, το Γλωσσάρι έχει αρχίσει να συμπληρώνεται από την ειδική ομάδα.

Μάλιστα επισήμαινε πως το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να καταγράφουν οι ‘ευαίσθητες φράσεις’ και ακολούθως των πιθανών εκφράσεων από τις οποίες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν.

Μάλιστα αναμένεται στις 6 του ιδίου μηνά να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να διασφαλιστεί όπως αναφέρει στις δηλώσεις του, η διαφάνεια που επιθυμεί ο ΟΑΣΕ για την ελευθέρια του Τύπου.

«Δεν είναι κατάλογος απαγορευμένων λέξεων η εκφράσεων και δεν προσπαθεί να περιορίσει του δημοσιογράφους ή όσους ασκούν δημοσιογραφία να γράφουν ή να αναφέρουν ελεύθερα'. Σημείωσε δε πως 'το Γλωσσάρι είναι μια στήριξη και ένα εθελοντικό εργαλείο το οποίο οι δημοσιογράφοι μπορούν να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους εργασία', συμπλήρωσε.

Σε όλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Ντεσίρ εξήγησε πως η Κυβέρνηση της Κύπρου δεν έχει ενημερωθεί για το γλωσσάρι και πως δεν υπήρξαν επαφές με πολιτικούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος να αναφέρουμε με πως η εφημερίδα «Σ» στην Κυριακάτικη της έκδοση κάνει αναφορά και στις αποκαλύψεις του ThemaOnline.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top