ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΠΑΦΟΥ: Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται σύσσωμος με την υπόθεση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΟΝΟΣ ΠΑΦΟΥ: Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται σύσσωμος με την υπόθεση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο 39χρονος Ουαλός τουρίστας, Charlie Birch, είναι το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του, στην πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, που συνέβη στην Πάφο τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2018.

Αυτό αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα, τα οποία ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Τόσο η Μirror.co.uk, η Τelegraph.co.uk, το ΒΒC και η Τhetimes.co.uk όσο και άλλες βρετανικές ιστοσελίδες, έκαναν αναφορά στην υπόθεση που η Αστυνομία της Κύπρου εξετάζει πλέον ως φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα φόνου.

Το χρονικό:

Θυμίζουμε ότι, η Αστυνομία ενημερώθηκε αρχικά  για τροχαίο ατύχημα στον κύριο δρόμο Πέγειας – Αγίου Γεωργίου περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (24/06).

Ακολούθως η Αστυνομία μετέβη στο μέρος και διαπίστωσε πως δύο άτομα βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος.

Τα δύο πρόσωπα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του ενός ατόμου, και ο δεύτερος που είναι ηλικίας 32 ετών νοσηλεύθηκε, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, φαίνεται ότι μεταξύ ενός προσώπου που συνοδεύονταν από γυναίκα και των δύο Βρετανών, προηγουμένως  προκλήθηκε καυγάς σε μπυραρία στον Κόλπο των Κοραλίων.

Από μαρτυρία που προέκυψε και κατέχει η Αστυνομία, διαφάνηκε πως οι δύο Βρετανοί προσπάθησαν να υπερασπιστούν γυναίκα που συνοδεύονταν από τον φερόμενο δράστη όταν το ζευγάρι είχε τσακωθεί και η γυναίκα δέχτηκε χτυπήματα απ’ αυτόν.

Μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ζευγάρι μετά το επεισόδιο μετέβη με το όχημα του στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και μετά μπήκε στη θάλασσα με αυτό. 

Η κοπέλα μάλιστα φαίνεται να φώναζε και να ζητούσε βοήθεια με αποτέλεσμα να προστρέξουν παριστάμενα άτομα τα οποία την βοήθησαν να βγει από το νερό.

Ο δε οδηγός του οχήματος εξήλθε του νερού μόνος του.

Δικαστήριο – Ισχυρισμοί:

Θυμίζουμε επίσης ότι, ο 35χρονος άντρας ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που κτύπησε τους δυο Βρετανούς, συνελήφθη και ανακρινόμενος από μέλη του ΤΑΕ Πάφου έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως κτυπήθηκε από τα δυο πρόσωπα.

Από την άλλη όμως η 23χρονη κοπέλα που εμπλέκεται στην υπόθεση, σε κατάθεση της ανέφερε όλα όσα έγιναν επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που έλαβε η Αστυνομία.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου αιτήθηκαν όπως οι δυο ύποπτοι τεθούν υπό κράτηση για 8 ημέρες. Αίτημα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και για τους δυο.

Να σημειώσουμε ότι, την Δευτέρα (25/6)αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 32χρονο τραυματία του επεισοδίου ο οποίος την Κυριακή (24/6) δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας του. 

Πιο κάτω δημοσιεύματα από τον βρετανικό Τύπο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top