ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΚΕΑ φροντίζει για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Η ΙΚΕΑ φροντίζει για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τις χημικές ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα και είναι εξαιρετικά βλαβερές. Η ΙΚΕΑ πιστεύει πώς οι πελάτες της πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι τα προϊόντα που αγοράζουν, δεν περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες. Η ΙΚΕΑ τηρεί ακόμα και τις πιο αυστηρές νομικές προδιαγραφές και τις εφαρμόζει παγκοσμίως, σε όλα τα προϊόντα της.

 

Η ΙΚΕΑ δρα και προληπτικά, αποφεύγοντας τη χρήση χημικών που ενδεχομένως να αποδειχτούν βλαβερά, συχνά πριν από την επιβολή αντίστοιχης νομοθεσίας. Μερικά παραδείγματα βλαβερών χημικών ουσιών είναι ο μόλυβδος, οι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS), το χλώριο και ουσίες που ύστερα από έρευνες αποδείχτηκε  ότι προκαλούν βλάβη στην αναπαραγωγή, όπως είναι η BPA.

 

Κανένα ποτήρι που πωλείται στην ΙΚΕΑ δεν περιέχει μόλυβδο. Η ΙΚΕΑ από το 1994 έχει καταργήσει τη χρήση μολυβδούχου γυαλιού, καθώς ο μόλυβδος είναι ένα πολύ τοξικό βαρύ μέταλλο.

 

Από το 2016 η ΙΚΕΑ έχει σταματήσει τη χρήση PFAS στα υφάσματά της, ουσία που αποδείχτηκε κατόπιν ερευνών ότι συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας.

 

Η ΙΚΕΑ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη χρήση χημικών ουσιών κατά την παραγωγή των  υφασμάτων της. Από το 2005 απαγόρευσε το χλώριο για λεύκανση στα υφάσματα ΙΚΕΑ.

 

Η BPA (δισφαινόλη Α) απομακρύνθηκε από όλα τα προϊόντα για παιδιά (0-7 ετών) ήδη από το 2009, ενώ η αφαίρεση της BPA στα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ολοκληρώθηκε το 2012.

 

Η ΙΚΕΑ διασφαλίζει την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την παραγωγή των πρώτων υλών την χρήση του προϊόντος, μέχρι και το τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος μέσω της ανακύκλωσης.

 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες περιβαλλοντικά πιστοποιητικά ανά τον κόσμο, η ΙΚΕΑ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά. Το ίδιο το λογότυπο ΙΚΕΑ αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα της εταιρείας για ασφαλή, μη βλαβερά προϊόντα που συμμορφώνονται με τη διεθνή και την εθνική νομοθεσία για τα χημικά, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας της ΕΕ για τα χημικά προϊόντα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top