ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΦΟΣ: Το μέλλον του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στο μικροσκόπιο των Βουλευτών

ΠΑΦΟΣ: Το μέλλον του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στο μικροσκόπιο των Βουλευτών

Τα προβλήματα στο Νικολαϊδείο Γυμνάσιο και η ανέγερση νέου γυμνασίου, απασχόλησαν την Επιτροπή Παιδείας.

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο Πάφου και το μέλλον του εν λόγω σχολείου, καθώς και η ανέγερση νέου γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου και το κλείσιμο δημοτικού σχολείου για τη μεταστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής είπε ότι ορθώς η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στο να συστήσει Επιτροπή όπου εμπλέκονται οι τοπικές αρχές και όλοι οι φορείς προκειμένου να εξετάσουν πιθανό σενάριο που ή με ποιο τρόποι θα πρέπει να κτιστεί ή να δημιουργηθεί νέο γυμνάσιο το οποίο χρειάζεται .

«Υπήρξαν εννιά προτάσεις. Μια από τις επικρατούσες ήταν να συνενωθούν δύο Δημοτικά και ο διάλογος συνεχίζεται. Οι μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν, έχουν να κάνουν με προσεγγίσεις ή με επηρεασμό των δεδομένων όπως σήμερα λειτουργούν. Καλέσαμε ως Επιτροπή ότι θα πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Δεν είναι απόφαση αυτή της Επιτροπής. Η τελική απόφαση ανήκει στον Υπουργό ο οποίος πολύ σωστά, εάν και εφόσον κρίνει ότι εξαντλήθηκε ο διάλογος και ο προβληματισμός και η μελέτη του θέματος αυτού στο πλαίσιο αυτής της Επιτροπής, τότε να είναι έτοιμος να πάρει την μεγάλη απόφαση. Άρα δεν είναι κακό το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση και προβληματισμός», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής, σε δηλώσεις του είπε ότι ως ΑΚΕΛ δηλώνουν τη θέση τους ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται το κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου, συνεπώς δεν γίνονται αποδεκτές οι εισηγήσεις που προτείνονται από το Υπουργείο Παιδείας και σχετίζονται είτε με το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου είτε με το κλείσιμο του 7ου Δημοτικού και την μετατροπή του σε γυμνάσιο.

«Στη δική μας αντίληψη είναι ανεδαφικό να προκρίνουμε σε κλείσιμο ενός σχολείου για ανεγείρουμε ή να μεταστεγάσουμε κάποιο άλλο. Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι είναι αναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου στο κέντρο της Πάφου, ενώ προκρίνει την πρόταση που προνοεί την ανέγερση νέου σχολείου για στέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου Πάφου στην περιοχή που γειτνιάζει με το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης», πρόσθεσε.

Στα πλαίσια αυτά, συνέχισε ο κ. Φακοντής, μπορεί να εξεταστεί η ανέγερση του σχολείου και σε άλλους διαθέσιμους και κατάλληλους χώρους.

«Η λύση αυτή, παρά το σχετικά ψηλότερο κόστος σε σχέση με τις υπόλοιπες που προτάθηκαν αποτελεί την πλέον ασφαλέστερη και μακροχρόνια οφέλη για το σύνολο των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην πόλης μας, ενώ δεν οδηγεί σε κλείσιμο κανενός σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μελετήσει όλες τις προτάσεις, όλες τις εισηγήσεις και να πάρει την απόφαση του», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top