ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: «Μένω έκπληκτος» είπε ο Δικαστής - Αρνείται η κατηγορούσα Αρχή να παραδώσει το πόρισμα

ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: «Μένω έκπληκτος» είπε ο Δικαστής - Αρνείται η κατηγορούσα Αρχή να παραδώσει το πόρισμα

Παραδίδεται στην υπεράσπιση του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας το πόρισμα για το ενδεχόμενο διαφθοράς.

Συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, την Παρασκευή 29/06, όπου με διάταγμά του το Δικαστήριο δίνει πλέον το πράσινο φως στην υπεράσπιση για παραλαβή του πορίσματος για το ενδεχόμενο διαφθοράς.

Υπενθυμίζουμε πως το Ανώτατο, αποφάσισε την παράδοση του πορίσματος στην υπεράσπιση του κ. Κυριάκου, με την Εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα, Χρίστια Κυθραιώτου, να ξεκαθαρίζει ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν προτίθεται να καταχωρήσει οποιαδήποτε αίτηση στη βάση του άρθρου 7.4 της ποινικής δικονομίας και ούτε θα παραδώσει το πόρισμα στην άλλη πλευρά, το οποίο εξακολουθεί, όπως ανέφερε, να θεωρεί ότι δεν αποτελεί μαρτυρικό υλικό.

Κατά τη ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής 29/06, η κατηγορούσα αρχή, επέμεινε στη θέση της, πως το πόρισμα δεν αποτελεί μαρτυρικό υλικό, με τον δικηγόρο του τέως Υπαρχηγού, Άντρο Πελεκάνο, να αναφέρει πως τόσο το Πρωτόδικο δικαστήριο, όσο και το Ανώτατο, είπαν να δοθεί το πόρισμα, τονίζοντας πως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου πρέπει να σέβονται.

Σχολιάζοντας τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής, ο Δικαστής ανέφερε επί λέξη «μένω έκπληκτος», ενώ επικαλούμενος προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση του, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αποτελεί υλικό που σχετίζεται με τη διερεύνηση της παρούσας υπόθεσης και ως εκ τούτου ο Γενικός Εισαγγελέας έχει την υποχρέωση, όπως είπε, να το παραδώσει στην άλλη πλευρά στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης.

Από την πλευρά της η κατηγορούσα αρχή, είπε πως σέβεται τις αποφάσεις, όμως παραμένει στο επιχείρημά της πως δεν αποτελεί μαρτυρικό υλικό.

Διακόπτοντας για λίγο την διαδικασία, ο Δικαστής ανέφερε, επικαλούμενος προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση του, ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αποτελεί υλικό που σχετίζεται με τη διερεύνηση της παρούσας υπόθεσης και ως εκ τούτου ο Γενικός Εισαγγελέας έχει την υποχρέωση, όπως είπε, να το παραδώσει στην άλλη πλευρά στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης.

Η δίκη συνεχίζεται στις 26 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top