ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣOY: Επ’ ανδραγαθία προαγωγή στον αστυφύλακα που δέχθηκε σφαίρα

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣOY: Επ’ ανδραγαθία προαγωγή στον αστυφύλακα που δέχθηκε σφαίρα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους δυο αστυνομικούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα πύρα του 38χρονου Ηλία Μούζου που σημειώθηκε το βράδυ της 5ης Μαΐου του 2018 στον Ύψωνα.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του ThemaOnline, το πρωί της Παρασκευής (29/06), ο αστυφύλακας Κρίστης Νικολάου πήρε επ’ ανδραγαθία προαγωγή και προήχθη στον βαθμό του λοχία.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Νικολάου δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια.

Όσο αφορά στον ειδικό αστυφύλακα Γιώργο Γεωργίου, αναμένεται και αυτός εντός των επόμενων ημέρων να προαχθεί. Για την προαγωγή του Γεωργίου, κατατέθηκε τροποιητικό νομοσχέδιο στην Βουλή, έτσι ώστε να δικαιούται να διοριστεί ως αστυνομικός και ακολούθως να προαχθεί επ' ανδραγαθία και αυτός στο βαθμό του Λοχία.

Να σημειώσουμε πως την προαγωγή των δύο αστυνομικών, Γιώργου Γεωργίου και Χριστόφορου Νικολάου, πρότεινε με επιστολή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Νίκος Νίκου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Νίκου, «από τις άμεσες ενέργειες των δύο μελών, οι οποίοι παρά τον τραυματισμό τους, αντέδρασαν, κατέστη εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες αλλά και να αποτραπεί εγκληματική ενέργεια».

Το χρονικό

Γύρω στις 22:30 το βράδυ της 5ης Μαΐου, τα μέλη της Αστυνομίας, κλήθηκαν για έλεγχο αυτοκινήτου ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Λεμεσού (Ύψωνα) και στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.

Κατά την άφιξη τους στην περιοχή, εναντίον του περιπολικού ρίφθηκαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποδώσουν.

Από τους πυροβολισμούς, ο αστυφύλακας Γιώργος Γεωργίου τραυματίστηκε κρίσιμα και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο, ενώ το δεύτερο μέλος τραυματίστηκε στον θώρακα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Κατηγορούμενοι πλέον είναι ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, ο 35χρονος Βούλγαρος Yanko Ivanov και ο Ευθύβουλος Γεώργη (Βουλλής). Ύποπτη ήταν και η 34χρονη Σλοβάκα, η οποία φαίνεται να ενοικίασε το όχημα που κατείχαν οι δράστες την ώρα της επίθεσης.

Να σημειώσουμε πως ο Ηλίας Μούζος παραδέχθηκε με γραπτή ομολογία του την απόπειρα φόνου κατά των αστυνομικών, καθώς και εμπλοκή του σε άλλες δύο υποθέσεις για τις οποίες καταζητείτο. Πρόκειται για την απαγωγή 28χρονου και τη ρίψη πυροβολισμών εναντίον της οικίας του.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top