ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Διπρόσωπος» ΠΑΟΚ στο δυνατό φιλικό με την Άντερλεχτ

«Διπρόσωπος» ΠΑΟΚ στο δυνατό φιλικό με την Άντερλεχτ

Ο δείκτης δυσκολίας ανέβηκε για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Άντερλεχτ (2-2). Στο α΄ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δοκίμασε για πρώτη φορά νέο δίδυμο σε στόπερ και χαφ, είχε αδυναμίες και προβλημάτισε κατά διαστήματα, κάτι που περιόρισε εμφανώς στο β΄, έχοντας μεγαλύτερη διάθεση δημιουργικά.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας του καλοκαιριού, τα αποτελέσματα και τα γκολ μάλλον έχουν την λιγότερη σημασία στο μυαλό του κάθε προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δύο γκολ από την Άντερλεχτ στο α΄ημίχρονο, ωστόσο, το βασικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αφορά τις αδυναμίες που εμφάνισε η ομάδα κυρίως στα στημένα και τα αβίαστα λάθη παικτών του με σημαντική υποσημείωση πως το δίδυμο σε στόπερ και χαφ αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά.

Εμφανώς πιο βελτιωμένη η εικόνα του Δικεφάλου στο β΄ημίχρονο, πιο «ορεξάτος» ο ΠΑΟΚ, είχε απαντήσεις στα γκολ της Άντερλεχτ με εκφραστή τον Ελ Καντουρί.

Το φιλμ του φιλικού:

Τόσο στο πρώτο φιλικό τεστ απέναντι στην Κ23 της Γάνδης, έτσι και στο δεύτερο με αντίπαλο την Άντερλεχτ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. Εκτός για προληπτικούς λόγους έμεινε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια καθώς και οι Μουλέν – Λεβέκ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Κρέσπο αναγκαστικά σε ρόλο αριστερού μπακ, τον Μάτος στο δεξί και τους Βαρέλα – Χατσερίδη στο κέντρο της άμυνας.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο – Χαρίσης με τους Μπίσεσβαρ και Ενρίκε στα άκρα. Ο Πέλκας πήρε θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ευθύμη Κουλούρη.

Ενδεκάδα με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένου πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να… τσεκάρει συνεργασίες διδύμων, όπως αυτό του Βαρέλα με τον Χατσερίδη καθώς ο τελευταίος πήρε για πρώτη φορά λεπτά συμμετοχής σε ανεπίσημο παιχνίδι και όπως φάνηκε οι δυο τους είχαν… αρκετή δουλειά στο α΄ημίχρονο.

Δίδυμο που τράβηξε τα βλέμματα ήταν αναμφίβολα και αυτό στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τους Μαουρίσιο – Χαρίση που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί.

Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων, είχε κατά διαστήματα έλλειψη συνοχής στον άξονα και δεν είχε ανεβάσματα και βοήθειες από τις πτέρυγες.

Με την σειρά τους, οι Βέλγοι πίεζαν ψηλά και μέσα από τα λάθη των «ασπρόμαυρων» και τα στημένα, προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Δικεφάλου.

Όπως συνέβη στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν σε μια λάθος επιστροφή της μπάλας από τον Μαουρίσιο, ο Μουσόνα πλάσαρε εξ’ επαφής, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά.

Μάλιστα, η Άντερλεχτ είχε και δοκάρι στο 28΄, όταν ο Τρεμπέλ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά αλλά το χτύπημα στο κάθετο δοκάρι άλλαξε την πορεία της.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έμοιαζε πιο πειθαρχημένη στο παιχνίδι της, έβγαζε αυτοματισμούς που ανάγκαζαν τους ήδη επιβαρυμένους Θεσσαλονικείς σε κακές αντιδράσεις και εκτιμήσεις.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε δις στα γκολ της Άντερλεχτ και αφορά κυρίως την αντιμετώπιση των στημένων.

Στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπορνόβ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση της άμυνας του Δικεφάλου ενώ δύο λεπτά αργότερα, έγινε σέντρα από τα αριστερά και ο Γκέρκενς ολομόναχος μέσα από την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, πήρε την κεφαλιά για το 2-0.

Μαζικές αλλαγές από τον Λουτσέσκου – Συνέχισε μόνο ο Βαρέλα

Στο β΄ημίχρονο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τα 10/11 της ομάδας, αφήνοντας στο γήπεδο μέσα μόνο τον Βαρέλα από το α΄ημίχρονο.

Κοινώς, πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ρέι, Κίτσιου, Μαλεζάς (σ.σ. με παρτενέρ αργότερα τον Μιχόγεβιτς αντί του Βαρέλα στο 71΄), Μπαλογιάννης (σ.σ. ξανά Χαρίσης 82′ ), Κάνιας, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λάμπρου και Μυστακίδης.

Σαφώς πιο… ορεξάτος ο ΠΑΟΚ επιθετικά, με ένα εμφανώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο, βρήκε ένα γρήγορο γκολ από τον Ελ Καντουρί, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μυστακίδη και με ωραία κίνηση μείωσε για το 2-1 στο 48′.

Στο 53′ ο Μαροκινός κατέγραψε και δεύτερο προσωπικό τέρμα. Ο ιδιαίτερα… κινητικός Λάμπρου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ελ Καντουρί με κεφαλιά στην πορεία της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Και για τον Ελ Καντουρί φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς ανήκει στο γκρουπ εκείνων των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν κανονικά και από την πρώτη στιγμή στην καλοκαιρινή προετοιμασία και τα πρώτα δείγματα αφήνουν… χαμόγελα.

Στα αγωνιστικά του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ έδειχνε στο γήπεδο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση του Ελ Καντουρί, περιόρισε τα λάθη του αλλά οι καιρικές συνθήκες, οι μαζεμένες αλλαγές και οι συχνές διακοπές λόγω ενοχλήσεων των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων δεν προσφέρονται για κριτική και συμπεράσματα παρά μόνο αν εστιάσει κανείς μεμονωμένα σε φάσεις και στιγμιότυπα.

Όπως αυτό που πρόσφερε ο Λάμπρου από τα αριστερά, αδειάζοντας τον αντίπαλό του και σεντράροντας για τον Μυστακίδη που παραμόνευε αλλά «καθάρισαν» οι Βέλγοι προτού απειλήσει ο Έλληνας άσος και σίγουρα αυτήν στο 92΄μετά την συνεργασία Ζαμπά – Κίτσιου, με το σουτ του τελευταίου να περνάει δίπλα από τα δίχτυα της Άντερλεχτ.

Το 2-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου φιλικού για την ομάδα του Δικεφάλου, μετά την… πεντάρα στο πρώτο τεστ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο – Μαουρίσιο, Χαρίσης – Ενρίκε, Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Κουλούρης.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ρέι – Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μπαλογιάννης – Κάνιας, Σάχοφ – Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λάμπρου – Μυστακίδης.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top