ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: «Η κυβέρνηση οδηγεί τον Συνεργατισμό σε συντεταγμένη εκκαθάριση»

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: «Η κυβέρνηση οδηγεί τον Συνεργατισμό σε συντεταγμένη εκκαθάριση»

Διάσκεψη Τύπου παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου (30/6) ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν το θέμα των ημερών, οι εξελίξεις δηλαδή στον Συνεργατισμό.

Ο κ. Δαμιανού κατηγόρησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι οδηγεί τον Συνεργατισμό σε «συντεταγμένη εκκαθάριση» και ψάχνει ευθύνες αλλού.

Μάλιστα,  υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού καλείται να λογοδοτήσει για το περιεχόμενο μιας πολύ κακής και ζημιογόνας για τους πολίτες συμφωνίας».

Τόνισε δε ότι μετά τη διάλυση του Συνεργατισμού επιταχύνονται οι εκποιήσεις.

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Συνεργατισμός βρισκόταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού από τον Αύγουστο 2013. Τότε ο Συνεργατισμός είχε €14 δις καταθέσεις, €11,5 δις δάνεια και €1,2 δις ομόλογα. Σήμερα τον οδηγούν σε συντεταγμένη εκκαθάριση και έχουν το θράσος να ψάχνουν ευθύνες αλλού. Οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων είναι αυταπόδεικτες. Ενδεχομένως να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού καλείται να λογοδοτήσει για το περιεχόμενο μιας πολύ κακής και ζημιογόνας για τους πολίτες συμφωνίας. Μια συμφωνία με βάση την οποία αντί αυτός που πωλεί να εισπράττει, πληρώνει και από πάνω τον αγοραστή. Μια συμφωνία που στερείται κάθε οικονομικής λογικής, αφού πέραν των €5 δις που έχουν ήδη δοθεί στο Συνεργατισμό, το Κράτος παρέχει εγγυήσεις €2,6 δις στην Ελληνική Τράπεζα για εξασφάλιση ζημιών, ενώ ομόλογα ύψους €3 δις τα οποία θα εξοφλούνταν σε δεκαπέντε χρόνια τώρα θα πρέπει να εξοφληθούν σε τρία χρόνια, με ετεροβαρή δανεισμό από τις αγορές. Ουσιαστικά, με τις μεθοδεύσεις της η κυβέρνηση έχει χαρίσει το Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα και έχει φορτώσει ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.

Ό,τι και αν λένε οι κυβερνώντες, όσα ψέματα και αν επιστρατεύουν για να καλύψουν την ανεπάρκεια και τις σκοπιμότητες τους η αλήθεια είναι εκεί και μιλά από μόνη της. Εξάλλου, η ίδια η Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού αφού μιλά για συντεταγμένη εκκαθάριση που συμφώνησε με τους κυβερνώντες για το Συνεργατισμό και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το παρασκήνιο που παίχτηκε σε βάρος των κυπρίων πολιτών, λέγοντας ότι «η επιτροπή μπόρεσε να λάβει αυτή την απόφαση με βάση... σημαντικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κύπρος να μεταρρυθμίσει το εσωτερικό της νομικό και δικαστικό πλαίσιο».

Ποιες είναι αυτές οι δεσμεύσεις; Ταχύτερες εκποιήσεις, μεταφορά όλων των παλιών υποθέσεων στο νέο και ευκολότερο πλαίσιο εκποιήσεων, κατάργηση του ορίου 80% στους πλειστηριασμούς και πολλά άλλα επικίνδυνα.

Οι κυβερνώντες διέλυσαν τον Συνεργατισμό, κοινωνικοποίησαν τις ζημιές, ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και τώρα θέλουν, χωρίς την ελάχιστη κατοχύρωση της οικογενειακής και μικρής επαγγελματικής στέγης, να επιταχύνουν και να διευκολύνουν τις εκποιήσεις. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και στις κάκιστες μεθοδεύσεις που καταλήγουν σε βάρος της οικονομίας, της κοινωνίας και του φορολογούμενου πολίτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top