ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΠΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ: «Δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή»- Ανείπωτο ανθρώπινο δράμα- Μήνυμα Αστυνομίας

ΔΙΠΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ: «Δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή»- Ανείπωτο ανθρώπινο δράμα- Μήνυμα Αστυνομίας

Η Αστυνομία θρηνεί, όσο και ακούγεται αυτό υπερβολικό τόνισε ο Διευθυντής της τροχαίας Αρχηγείου, μιλώντας για το τραγικό διπλό θανατηφόρο με θύμα δύο 11χρονες. Αντιλαμβανόμενοι το αίσθημα ευθύνης ο κύριος Σπύρου ξέσπασε απευθυνόμενος σε όλους τους οδηγούς, ώστε να καταλάβουν επιτέλους, ότι η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές.

Λίγες ώρες αργότερα η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης Χριστίνας και της αδικοχαμένης Βαρβάρας. Κάνουν παράλληλα δραματική έκκληση στους οδηγούς για εμπέδωση  οδικής συμπεριφορά και τήρησης των κανόνων.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο κοριτσιών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Τέτοια συμβάντα συγκλονίζουν τον καθένα μας. Δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Έφυγαν τόσο άδικα και βυθίζουν στο πένθος τις οικογένειές τους, προκαλώντας ένα ανείπωτο ανθρώπινο δράμα.

Η Αστυνομία νιώθει έντονα την ανάγκη να απευθυνθεί ξανά σε όλους:

 Είναι αδήριτη η ανάγκη να σκεφτούμε ο καθένας μας πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες αυξημένα και εντατικά μέτρα και η πολιτεία εξετάζει πιο αυστηρές ποινές για τροχαίες παραβάσεις και σειρά άλλων μέτρων. Όλα αυτά βοηθούν γιατί είναι αποτρεπτικά μέτρα.

 Ο κύριος παράγοντας όμως, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Αφορά την προσωπική ευθύνη του καθενός, να αλλάξει οδηγική συμπεριφορά. Να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τους κανόνες που είναι σε όλους πολύ καλά γνωστοί.

 Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.

 Είναι ζήτημα κουλτούρας και συμπεριφοράς την οποία οφείλουμε και να την αποκτήσουμε και να την εμπεδώσουμε στο μυαλό μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top