ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΓΚΤΗΣ: Οργιάζει η παρανομία στα γυμναστήρια – Διαπλοκή, συμφέροντα και ποινές χάδι

ΕΛΕΓΚΤΗΣ: Οργιάζει η παρανομία στα γυμναστήρια – Διαπλοκή, συμφέροντα και ποινές χάδι

Μόλις 28 γυμναστήρια πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας για εξασφάλισης άδειας λειτουργίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2018.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Γενικός Ελεγκτής, εκατοντάδες γυμναστήρια που εντόπισαν επιθεωρητές του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού λειτουργούν παράνομα.

Συνεπώς, όλα παραμένουν αδήλωτα, από υπηρεσίες personal training μέχρι συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος») και έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη μέχρι τις 31/12/2017 είχαν καταγραφεί 822 συνολικά γυμναστήρια που κατατάσσονται στις πιο κάτω κατηγορίες:

77 νόμιμα γυμναστήρια, δύο γυμναστήρια που αναμενόταν η καταβολή τελών για έκδοση άδειας, πενήντα που δεν αιτήθηκαν επανέκδοση, επτά που η επανέκδοση άδειας βρισκόταν υπό εξέταση, έντεκα που εγκρίθηκαν αλλά τερμάτισαν τη λειτουργία τους, 61 που οι αιτήσεις τους ήταν υπό εξέταση, 120 που ο φάκελός τους στάλθηκε για λήψη μέτρων στον νομικό σύμβουλο του ΚΟΑ, δέκα που ο φάκελός τους επιστράφηκε για περαιτέρω έρευνα, 210 που δεν λειτουργούσαν, 80 που τελούσαν υπό μελέτη και 194 που λειτουργούσαν χωρίς να υποβάλουν αίτηση για εξασφάλιση άδειας από τον ΚΟΑ.

Η παρανομία είναι απότοκο, όπως σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής, της ανοχής που επιδείχθηκε από τον ΚΟΑ και την Πολιτεία, ενώ μετά τη λήψη νομικών μέτρων, οι ιδιοκτήτες συνεχίσουν να θησαυρίζουν και να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα, οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι αποτρεπτικές, οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια ή άδεια οικοδομής, τα γυμναστήρια δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης.

Εξάλλου, τον περασμένο Μάρτιο στάλθηκαν από τον ΚΟΑ συνολικά 420 υποθέσεις στον νομικόσύμβουλο.

Οι 194 εκδικάστηκαν και για 11 από αυτές το Δικαστήριο αποφάσισε αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων.

73 υποθέσεις είναι στο στάδιο της εκδίκασης, ενώ 18 είναι στη διαδικασία έκδοσης και επίδοσης της κλήσης.

131 υποθέσεις αποσύρθηκαν και τέσσερις υποθέσεις επανυποβλήθηκαν στον νομικό σύμβουλο του ΚΟΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top