ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει «πόλεμο» κατά πάντων η κυβέρνηση Τσίπρα – Οι τρεις στόχοι

Ανοίγει «πόλεμο» κατά πάντων η κυβέρνηση Τσίπρα – Οι τρεις στόχοι

Στο τρίπτυχο: Πολιτική πόλωση στα άκρα – παροχολογία χωρίς τέλος – νέα στοχοποίηση των «εχθρών» με χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης, θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατρακύλας και με καταγεγραμμένη πλέον την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού στην υπόθεση του Μακεδονικού και της φιέστας με τις γραβάτες, η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το νέο σχέδιό της, το οποίο θα εξελίσσεται κατά κύματα και θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, όταν και θα φανεί ξεκάθαρα πότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Το καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού είναι ιδανική περίοδος για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις που θέλουν κυβερνητικά στελέχη για τους πολιτικούς αντιπάλους. Δηλαδή να φτιαχτούν ιστορίες συνωμοσίας, να ανοίξουν παλιές και νέες δικαστικές υποθέσεις, να κτιστούν νέα «αφηγήματα» και σκάνδαλα που στόχο θα έχουν να δημιουργηθεί η πρώτη «μαγιά» κατά της Νέας Δημοκρατίας ή όποιων άλλων απειλούν το Μαξίμου.

Το πρώτο χτύπημα

Ήδη το πρώτο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εστάλη με το non paper της προηγούμενης Δευτέρας που μιλούσε για «ανοικτές δικαστικές υποθέσεις». Κι εντελώς… ξαφνικά βγήκαν στο φως δημοσιεύματα που ξανανοίγουν μια εν πολλοίς απαξιωμένη και ξεχασμένη υπόθεση, αυτή της Novartis.

Χωρίς ουσιαστικά στοιχεία και να αναμασήματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εμπλέκονται και πάλι κορυφαία στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας με την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ προαναγγέλλονται και διώξεις.

Το λαϊκό, καλοκαιρινό ανάγνωσμα με «σκάνδαλα» και σκανδαλολογίες θα έχει πολλές συνέχειες, διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζοντας: «Ο αρχηγός της ΝΔ είναι υπότροπος, γιατί παρόμοιες σχέσεις είχε με τον Χριστοφοράκο της Siemens, είναι καιρός να αφήσει τις υπεκφυγές περί «σκευωρίας» και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή είναι η πρώτη «τροχιοδεικτική» βολή κατά εκείνων που η κυβέρνηση θεωρεί επικίνδυνους εχθρούς. Εκτός από πολιτικούς, το Μαξίμου θα συνεχίσει να στοχοποιεί επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης και να ενισχύει το σενάριο της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική εκτροπή.

Βεβαίως, τα ψεκασμένα σενάρια περί κατάλυσης του πολιτεύματος από την πλευρά του Πάνου Καμμένου και κορυφαίων υπουργών προκάλεσαν θυμηδία στον κόσμο, όμως, οι ανοικτοί δικαστικοί φάκελοι θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από το Μαξίμου ως «πέμπτη φάλαγγα».

Σκανδαλολογία

Η πτυχή των σκανδάλων και της δικαστικής διερεύνησης υποθέσεων έρχεται να συνδεθεί με αυτήν της πολιτικής πόλωσης που θέλει η κυβέρνηση. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί πιο ξεκάθαρα από ποτέ το δίπτυχο «αριστερά – δεξιά», το οποίο εμπλουτίζεται με συνθήματα όπως «εμείς είμαστε καθαροί, εσείς είστε διεφθαρμένοι» ή «εμείς είμαστε αριστεροί προοδευτικοί, εσείς ακροδεξιοί, φασίστες κ.λπ.».

Το Μαξίμου θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φτιάξει το σενάριο του «μαύρου μετώπου» που πάει κόντρα στην κυβέρνηση η οποία προωθεί τις μεγάλες αλλαγές την κοινωνία. Και θα συνδέσει την οδό Πειραιώς και τη ΝΔ, με κορυφαίους οικονομικούς και τραπεζικούς παράγοντες που δεν συμφωνούν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι της συμφωνίας για το χρέος. Ακόμη και με επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν κοντά στο Μαξίμου αλλά τώρα θα μπουν στο στόχαστρο σε μια προσπάθεια να φανεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου «πολέμιος της διαπλοκής».

Στοχοποίηση

Θα στοχοποιήσει επίσης εκείνους που πάνε κόντρα στη συμφωνία για το Μακεδονικό, χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, λαϊκιστές» και ταυτόχρονα σε όσους επιμένουν ότι υπήρξε συναλλαγή με τους δανειστές ώστε η Ελλάδα να δώσει προσφυγικό και Μακεδονικό και να λάβει ανταλλάγματα όπως η εξάμηνη παράταση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά ή ενδεχόμενο πάγωμα των περικοπών στις συντάξεις.

Και το τρίτο μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης θα αφορά τις υποσχέσεις για βελτίωση της καθημερινότητας, μετά την έξοδο από το μνημόνιο στις 20 Αυγούστου.

Η κορύφωση της υποσχεσιολογίας θα γίνει με την ανακοίνωση του νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» από τον πρωθυπουργό στις ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με όλα αυτά τα όπλα προσέρχεται η κυβέρνηση στην τελική μάχη κι ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό, και οι αντιδράσεις της κοινωνίας εναντίον της πολύ έντονες.

in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top