ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Νεαροί κλέβουν για τις διακοπές τους στο νησί – Πέραν των 23 χιλιάδων κλοπών

ΚΥΠΡΟΣ: Νεαροί κλέβουν για τις διακοπές τους στο νησί – Πέραν των 23 χιλιάδων κλοπών

Τα έσοδα από τις παρανομίες που διαπράττουν, χρησιμοποιούν νεαροί για διακοπές σε ειδυλλιακούς προορισμούς, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Ένα πρωτότυπο και παράνομο τρόπο για να μαζεύουν χρήματα, ούτως ώστε να χρηματοδοτήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, χρησιμοποιούν πολλοί νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρουν Βρετανικά δημοσιεύματα, τα κέρδη από τις πωλήσεις κλεμμένων ρολογιών, κινητών και χρυσαφικών, χρησιμοποιούνται από νεαρούς στη Βρετανία για να πληρώσουν για τις διακοπές του καλοκαιριού τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη βρετανική ιστοσελίδα «Express», ο Peter Williams, η τοπική Αστυνομία του ανέφερε πως οι ληστές, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστο 20 χρόνων, φεύγουν από τη χώρα για να πάνε διακοπές τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως δήλωσε «μεταξύ Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου, οι δράστες γίνονται πολύ δραστήριοι. Τότε γύρω στα μέσα Ιουλίου, τα πράγματα ησυχάζουν».

Όπως αναφέρεται, οι συχνότεροι προορισμοί των δραστών είναι η Ίμπιζα, η Ισπανία αλλά και η Αγία Νάπα.

«Τότε ξεκινούν όλα ξανά από τον Σεπτέμβριο, μέχρι τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Williams, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας «LCS Security».

Χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία που δημοσίευσε η τοπική Αστυνομία, όπου αναφέρει πως το 2012 τα «χτυπήματα» ήταν μόλις 827. Ένας αριθμός που εκτοξεύτηκε πέραν των 23 χιλιάδων το 2017.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top