ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτης αγριότητας σκηνές βίας μεταξύ παικτών στον αγώνα των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Φιλιππινών - Αυστραλίας

Απίστευτης αγριότητας σκηνές βίας μεταξύ παικτών στον αγώνα των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Φιλιππινών - Αυστραλίας

Απίστευτες σκηνές βίας σε γήπεδο μπάσκετ εκτυλίχθηκαν στον αγώνα Φιλιππίνες-Αυστραλία, στο πλαίσιο του 2ου Ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.


Ξύλο και αγριότητα τέτοιας έκτασης δεν έχουν δει ποτέ φίλαθλοι σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Οι διαιτητές απέβαλαν δεκατρείς παίκτες και το παιχνίδι άρχισε εκ νέου με την Αυστραλία να έχει πέντε παίκτες στο παρκέ, αλλά τις Φιλιππίνες μόνο τρεις. Λίγο αργότερα, οι δύο από τους τρεις των Φιλιππίνων στο παρκέ τιμωρήθηκαν με φάουλ και αποβλήθηκαν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει το παιχνίδι, με εναπομείναντα χρόνο 11:57΄΄ (53-89 υπέρ της Αυστραλίας), καθώς οι γηπεδούχοι είχαν μόλις έναν παίκτη στο γήπεδο.

Αργότερα οι Αυστραλοί απολογήθηκαν δημοσίως για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια: "Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για το περιστατικό στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Εθνική μας ομάδα και τις Φιλιππίνες στην Μανίλα, αλλά και τον ρόλο μας σ` αυτό. Αυτό δεν είναι το πνεύμα, με βάση το οποίο θα πρέπει να διεξάγεται ένα αθλητικό γεγονός και σίγουρα δεν είναι το πνεύμα, με το οποίο θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ. Ζητούμε συγγνώμη από τους φιλάθλους και περιμένουμε την επιβολή των ποινών». Η FIBA διέταξε έρευνα και αναμένονται πολύ βαριές ποινές. H παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει το ζήτημα που δημιουργήθηκε, καθώς θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία."Μετά το συμβάν που έγινε στην τρίτη περίοδο του αγώνα της Δευτέρας μεταξύ των Φιλιππίνων και της  Αυστραλίας για τα προκριματικά Ασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIBA θα αρχίσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των δύο ομάδων. Η απόφαση / οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες", αναφέρεται σε tweet της FIBA.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top